Trump kampanjoi presidentti­ehdokkaaksi: ”Olen nyt vihaisempi ja sitoutuneempi kuin koskaan”

Trump esiintyi ensi kertaa sitten julistuksensa pyrkiä uudelleen ehdolle.

28.1. 22:06 | Päivitetty 29.1. 8:40

Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump elvytti lauantaina vaalikampanjaansa New Hampshiressä ja Etelä-Carolinassa, huomattavan pienimuotoisissa tapahtumissa.

Kyse oli Trumpin ensimmäisistä julkisista esiintymisistä sen jälkeen, kun hän marraskuussa ilmoitti pyrkivänsä jälleen republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

”Olen nyt aiempaa vihaisempi ja sitoutuneempi kuin koskaan”, Trump sanoi ruohonjuuritason aktiivikannattajansa edessä Salemin kaupungissa New Hampshiressa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Trump vaikutti kampanjoivan vanhoilla teemoilla, kuten laittomalla siirtolaisuudella Meksikosta. Trump muun muassa väitti ilman todisteita, että ulkomaat ovat tarkoituksellisesti lähettäneet Yhdysvaltoihin rikollisia sekä mielisairauksista kärsiviä ihmisiä.

Donald Trump esiintyi Columbiassa rinnallaan Etelä-Carolinan kuvernööri Henry McMaster (vas.) ja samaa osavaltiota edustava senaattori Lindsey Graham.

New Hampshiresta Trump jatkoi Etelä-Carolinan pääkaupunkiin Columbiaan, jossa hän esiintyi muutaman sadan katsojan edessä osavaltioparlamentin rakennuksessa.

”Vuoden 2024 vaalit ovat ainoa mahdollisuutemme pelastaa maamme, ja tarvitsemme johtajan, joka on valmis siihen ensimmäisestä päivästä lähtien”, Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Vaikka Trump on entinen presidentti, hän pyrki kuvaamaan itsensä vanhaan tyyliin poliittisen eliitin ulkopuolisena ehdokkaana.

”Vain yksi presidentti on haastanut koko valtakoneiston Washingtonissa, ja sinun äänelläsi ensi vuonna teemme sen uudestaan”, Trump sanoi AFP:n mukaan luetellen vastustajikseen muun muassa vasemmiston, median, globalistit ja Kiinan.

Kyselyjen mukaan Trump on selvästi suosituin vaihtoehto republikaanien ehdokkaaksi, mutta poiketen viime vaaleista – joihin hän lähti istuvana presidenttinä – mahdollisesti useankin republikaanin uskotaan haastavan hänet esivaaleissa.

Tällä haavaa kovimpana vastuksena pidetään yleisesti Floridan kuvernööriä Ron DeSantisia.

”Minusta se on hyvin epälojaalia”, Trump sanoi lauantaina DeSantisin mahdollisesta pyrkimisestä presidenttiehdokkaaksi Politico-lehden mukaan.

”Minä valitsin hänet.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat