Teini­poika ammuttiin lauantaina kuoliaaksi Tukholman etelä­puolella, yksi pidätetty

Pelastuslaitos sai tapahtuneesta ilmoituksen noin kello 18 lauantaina.

28.1. 23:21 | Päivitetty 29.1. 16:18

Alaikäinen poika ammuttiin kuoliaaksi Ruotsin Skogåsissa Tukholman eteläpuolella lauantaina. Poliisi tutkii ampumista murhana, kertoo uutistoimisto TT.

Sunnuntaina poliisi kertoi, että tapauksen vuoksi on pidätetty yksi ihminen, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Poliisi ei ole kertonut yksityiskohtia hänestä, kuten sukupuolta tai ikää.

Hälytyskeskukseen ilmoitettiin ampumisesta noin kello 18 lauantaina. Myöhemmin poliisi kertoi pojan kuolleen.

Ulkona sijaitseva rikospaikka eristettiin ulkopuolisilta.

Ruotsissa on ollut useita räjähdyksiä ja ampumisia sen jälkeen, kun tunnettu rikollinen ammuttiin kuoliaaksi joulupäivänä Tukholman Rinkebyssä.

Kuukauden aikana on kirjattu 20 jengeihin liittyvää väkivaltarikosta.

Sunnuntain vastaisena yönä puolestaan Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa kahdessa eri kunnassa tapahtui räjähdys, kertoi ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Lue lisää: Kahdessa Tukholman luoteis­puolella sijaitsevassa kunnassa räjähti yöllä, yksi pidätetty

Räjähdykset tapahtuivat muutaman tunnin sisällä toisistaan. Ensimmäinen räjähdys tapahtui Upplands-Brossa kerrostalossa, toinen Upplands Väsbyssä sijaitsevassa kerrostalossa.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksissä.

Poliisi selvittää räjähdysten syytä ja sitä, liittyvätkö ne toisiinsa. Yksi mies on pidätetty epäiltynä Väsbyn räjähdyksestä, poliisi kertoi Dagens Nyheterille.

Tukholmassa on tapahtunut useita räjähdyksiä ja ampumisia siitä lähtien, kun tunnettu jengirikollinen kuoli joulupäivän ampumisessa Rinkebyn lähiössä.

"Vielä on liian aikaista sanoa, että nyt kuolleella ihmisellä olisi tekemistä aiempien tapahtumien kanssa. Mutta tiedämme, että tällaiset ampumiset liittyvät erilaisiin rikollisiin konflikteihin”, poliisin tiedotusvastaava Carina Skagerlind sanoi Skogåsin tapauksesta uutistoimisto TT:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat