Memphis lakkauttaa erikois­yksikön, jonka jäseniä miehen kuoliaaksi pahoin­pidelleet poliisit olivat

Tyre Nichols, 29, kuoli poliisien pahoinpitelyn jälkeen.

Ihmiset vaativat lauantaina Tyre Nicholsille oikeutta poliisiväkivallan vastaisissa mielenilmauksissa muun muassa New Yorkissa.

29.1. 3:56 | Päivitetty 29.1. 10:34

Memphisin kaupunki on kertonut lakkauttavansa poliisin erikoisyksikön, jonka jäseniä 29-vuotiaan Tyre Nicholsin kuoliaaksi pahoinpitelemät poliisit olivat.

Memphis oli perustanut erikoisyksikön vuonna 2021 vähentämään laitonta toimintaa lisäämällä poliiseja korkean rikollisuuden alueille. Memphisin poliisilaitos ilmoitti lausunnossaan, että on kaikkien etu lakkauttaa kyseinen yksikkö.

”Yksikköön tällä hetkellä kuuluvat poliisit olivat päätöksestä varauksetta samaa mieltä”, poliisilaitos ilmoitti.

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni 7. tammikuuta, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia väkivaltaisesti, ja tämä kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa. Memphiksen kaupunki julkaisi poliisivideot tapahtumista perjantaina paikallista aikaa. Videoilla kuuluu, miten Nichols huutaa äitiään kiinnioton aikana.

Lue lisää: Tuore poliisi­väkivaltavideo kuohuttaa Yhdysvalloissa, Biden kommentoi: ”Olin raivoissani ja syvästi tuskissani”

Viisi kiinniottotilanteessa mukana ollutta poliisia on erotettu tapauksen takia, ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa tappoa.

Nicholsin kuolema eroaa monista aiemmista mustien miesten kuolemista poliisin käsissä siinä suhteessa, että Nicholsin lisäksi kaikki viisi poliisia ovat niin ikään mustia.

Lauantaina Memphisissä useat kymmenet ihmiset vaativat mielenosoituksessa uudistusta poliisiin.

Oikaisu 29.1. kello 10.28: Tyre Nicholsin nimi oli jutussa aiemmin virheellisesti muodossa Tyler Nichols.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat