Kahdessa Tukholman luoteis­puolella sijaitsevassa kunnassa räjähti yöllä, yksi pidätetty

Räjähdykset tapahtuivat Upplands-Bron ja Upplands Väsbyn kunnissa.

Räjähdyspaikat sijaitsevat Tukholman luoteispuolella.

29.1. 7:04 | Päivitetty 29.1. 16:25

Ruotsissa Tukholman luoteispuolella räjähti kahdesti sunnuntain vastaisena yönä, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Räjähdykset tapahtuivat Upplands-Bron ja Upplands Väsbyn kunnissa Tukholman läänissä.

Paikallinen poliisi kertoi sunnuntaina päivällä, että yksi ihminen on pidätetty Upplands Väsbyssä tapahtuneen räjähdyksen vuoksi, kertoo SVT.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksissä, kertoo SVT. Poliisi tutkii, onko tapahtumilla yhteyttä toisiinsa.

Poliisi sai ensin ilmoituksen räjähdyksestä Upplands-Brossa hieman aamukahden jälkeen paikallista aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo SVT. Räjähdys tapahtui kerrostalon rappukäytävässä.

Aftonbladetin haastatteleman silminnäkijän mukaan räjähdyksen jälkeen paikalla oli suuri poliisioperaatio.

”Joka puolella oli poliiseja, arviolta kymmenen poliisiautoa ja lisäksi paloauto ja ambulanssi. He halusivat tarkastaa autoni ja sen, ketä kuljetin ja minne olin menossa”, kertoi nimettömäksi jäänyt Upplands-Bron ohi ajanut taksinkuljettaja lehdelle.

Ilmoitus räjähdyksestä Upplands Väsbyssä tuli puolestaan noin aamuneljältä paikallista aikaa. Räjähdys oli tapahtunut niin ikään kerrostalon rappukäytävässä.

Ruotsia on koetellut viime aikoina poikkeuksellinen väkivallan aalto, kun maassa on tapahtunut useita räjähdyksiä ja ampumistapauksia. Poliisi epäilee, että ainakin osa tapauksista liittyy kahden huumemarkkinoista kilpailevan rikollisjengin reviiritaisteluihin ja kostoiskuihin.

SVT:n mukaan molempien räjähdyspaikkojen alueilla asuu useita rikollisverkostoon kuuluvia ihmisiä, joilla on linkki 36-vuotiaaseen huumepomoon, joka tunnetaan nimellä ”Kurdiska räven”, ”Kurdikettu”.

Poliisi on aiemmin epäillyt, että ”Kurdikettu” on yksi Ruotsia kohdanneen väkivallan organisoijista. Hän pakoilee Ruotsin poliisia Turkissa.

Aftonbladetin mukaan moni viime viikkojen väkivaltatapauksista liittyy Dalen-rikollisverkostossa johtavassa asemassa olevan 24-vuotiaan miehen ”Kurdiketun” väliseen konfliktiin.

Miesten kerrotaan käyvän valtataistelua Sundsvallin huumemarkkinoista. 24-vuotias tunnetaan myös nimellä ”Kreikkalainen”.

Aftonbladetin mukaan kumpikin miehistä asuu ulkomailla, joten molemmat osapuolet kohdistavat väkivaltaisuuksia esimerkiksi toistensa sukulaisiin.

Lisäksi Tukholmassa on Aftonbladetin tietojen mukaan meneillään ainakin kolme muuta väkivaltaista konfliktia. Lehden mukaan Rinkebyn joulupäivän henkirikos liittyy epäiltyyn kostonkierteeseen tunnetun räppäri Einarin murhasta lokakuussa 2021.

Vällingbyssä uudenvuodenaattona tapahtunut epäilty murha liittyy lehden tietojen mukaan taas kahden Hässelbyn rikollisverkoston väliseen konfliktiin. Lisäksi kahden kilpailevan verkoston välillä on käynnissä taistelu Farstassa.

Lauantaina alaikäinen poika ammuttiin kuoliaaksi Skogåsissa Tukholman eteläpuolella. Perjantain vastaisena yönä räjähti puolestaan Akallan esikaupungissa Tukholmassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat