Neljä kuollut maan­vyörymissä ja tulvissa Uuden-Seelannin Pohjois­saarella

Maan ilmatieteen laitos Metservice varoittaa ankaran sään jatkuvan Pohjoissaarella sunnuntaina ja maanantaina.

29.1. 7:52 | Päivitetty 29.1. 9:06

Uuden-Seelannin Pohjoissaaren maanvyöryissä ja tulvissa on kuollut jo neljä ihmistä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Vielä lauantaina kerrottiin kolmen ihmisen kuolleen rankkasateista johtuvissa tulvissa ja maanvyöryissä. Poliisi vahvisti myöhemmin, että Aucklandin eteläpuolella Onewherossa kateissa ollut ihminen on löydetty kuolleena, mikä nostaa kuolonuhrien määrän neljään, uutistoimistot kertovat.

Maan ilmatieteen laitos Metservice varoittaa ankaran sään jatkuvan Pohjoissaarella sunnuntaina ja maanantaina. Rankkasateet voivat aiheuttaa lisää tulvia, kertoo Metservice.

”Tiedämme, että tänä iltana on mahdollisuus huonompaan säähän", Aucklandin hätätoimiviranomainen Rachel Kelleher sanoi toimittajille Reutersin mukaan.

Uuden-Seelannin suurin kaupunki Auckland on edelleen hätätilassa perjantaina alkaneiden rankkasateiden ja niitä seuranneiden rajujen tulvien ja maanvyörymien vuoksi. Myös Pohjoissaaren länsiosassa sijaitsevassa Waitomon piirissä julistettiin hätätila lauantaina.

Paikallinen poliisi kertoi sunnuntaina, että se avustaa liikenteen hallinnassa ja teiden sulkemisessa Waitomon piirissä. Rankkasateiden kerrottiin aiheuttaneen alueella vahinkoja teille sekä saaneen aikaan sortumia ja tulvia, kertoo Reuters. Tulvista on raportoitu myös Bay of Plentyn alueella.

Viranomaisten mukaan tuhannet kiinteistöt ovat ilman sähköä ja sadat ilman vettä.

Aucklandin lentokenttä tiedotti sunnuntaina, että väliaikaisen sulun jälkeen lentokentän kansainvälisten lentojen ja kotimaan lentojen terminaalit ovat jälleen toiminnassa.

Uuden-Seelannin pääministeri Chris Hipkins on esittänyt suruvalittelunsa rankkasateiden seurauksena kuolleiden omaisille vierailtuaan tulva-alueilla viikonloppuna.

Autoja tulvavedessä Aucklandissa perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat