Rheinmetall: Ammusten tuotanto voidaan moninkertaistaa, Himarsien tuotantoa ehkä Saksaan

Rheinmetall tunnetaan muun muassa Leopardien 120 millimetrin tykkien valmistamisesta.

Arkistokuva Leopard 2 -taistelupanssarivaunusta.

29.1. 8:00

Saksalainen puolustustarvikeyhtiö Rheinmetall arvioi, että se voi moninkertaistaa Leopard-taistelupanssarivaunuissa sekä tykistön käytössä olevien ammusten tuotantomäärät.

Rheinmetall tunnetaan muun muassa Leopardien 120 millimetrin tykkien valmistamisesta. Uutistoimisto Reutersin haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja Armin Papperger kertoo myös, että Rheinmetall neuvottelee amerikkalaisen Lockheed Martinin kanssa Himars-raketinheitinjärjestelmien tuotannon aloittamisesta Saksassa.

"Voimme tuottaa 240 000 [120 mm] panssarivaunun ammusta vuodessa. Se on enemmän kuin mitä koko maailma tarvitsee", Papperger sanoi haastattelussa.

Viime vuonna Rheinmetall valmisti noin 60 000 - 70 000 Leopardin ammusta. Pappergerin mukaan tuotantomäärää voidaan tarpeen mukaan kasvattaa välittömästi. Tykistön ammusten tuotantoa Rheinmetall voi Pappergerin mukaan kasvattaa tätäkin enemmän.

Saksalaiset Leopardit ovat nousseet uutisotsikoihin, kun länsimaat ovat luvanneet niitä pitkän empimisen jälkeen Ukrainalle. Ukrainan Ranskan-suurlähettiläs Vadym Omeltšenko kertoi perjantaina, että Ukraina on saamassa 321 erilaista raskasta panssarivaunua länsimailta. Määrällä arvellaan olevan jo merkitystä sodankulkuun.

Amerikkaiset Himars-raketinheittimet ovat puolestaan osoittautuneet arvokkaiksi aseiksi ukrainalaisille. Ukraina on kyennyt tuhoamaan niiden avulla lukuisia venäläiskohteita. Papperger toivoo saavansa aikaan sopimuksen Himarsien valmistuksesta Lockeed Martinin kanssa helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat