Yli 80 kuoli ja noin 60 loukkaantui räjähdyksessä moskeijassa – Pää­ministeri: Kyseessä oli itse­murha­isku

Räjähdys tapahtui maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa, jolloin moskeijassa oli suuri määrä ihmisiä rukoilemassa.

Pakistanissa Peshawarissa on tapahtunut räjähdys moskeijassa, kertovat uutistoimistot. Kuvassa paikallinen poliisi ohjaa ambulanssia onnettomuuspaikalle.

30.1. 11:01 | Päivitetty 31.1. 6:29

Pakistanissa Peshawarissa räjähti moskeijassa maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa, kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Reutersin uusimpien tietojen mukaan 83 ihmistä on kuollut ja vähintään 57 loukkaantui. Osan kerrotaan loukkaantuneen vakavasti.

Paikalliseen sairaalaan vietiin loukkaantuneiden lisäksi ruumiita, kertoi sairaalan tiedottaja Reutersille.

Pakistanin pääministerin Shehbaz Sharifin mukaan kyseessä on itsemurhaisku.

Räjähdys tapahtui kaksikerroksisessa moskeijassa. Sen lähettyvillä sijaitsee poliisin käytössä olleita tiloja. Sisätiloissa arvioidaan olleen ainakin 260 ihmistä.

Moskeijassa oli ollut suuri määrä ihmisiä rukoilemassa. Monet rukoilemassa olleista ja siten myös uhreista olivat Reutersin mukaan poliiseja.

Poliisin mukaan moskeija osittain romahti.

Räjähdys tapahtui Peshawarissa, joka sijaitsee lähellä Pakistanin ja Afganistanin välistä rajaa. Alueella on säännöllisesti levottomuuksia.

Oikaisu 30.1. kello 14.10: Poistettu jutusta maininta siitä, että pääministeri olisi sanonut itsemurhaiskun olevan kohdistettu paikallisiin poliiseihin.

Turvallisuushenkilöstö vartioimassa alueella maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat