Pääministeri Kristersson moitti mielen­osoittajia: ”Hyödyllisiä idiootteja niille, jotka haluavat Ruotsille pahaa”

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kertoi tiistai-iltana tiedotustilaisuudessa, että maassa viime aikoina nähdyt mielenosoitukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti Ruotsin julkisuuskuvaan.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kutsui tiistai-iltana puolueiden edustajat keskustelemaan Nato-jäsenyysprosessista ja Ruotsin heikentyneestä turvallisuustilanteesta.

31.1. 21:20

Ruotsissa on nähty, että yksittäisellä ja laillisella mielenosoituksella voi olla suuri vaikutus Ruotsin julkisuuskuvaan sekä ruotsalaisten turvallisuuteen ulkomailla, sanoi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana.

”Näitä [mielenosoituksia] toteuttavista ryhmistä ja yksilöistä tulee hyödyllisiä idiootteja niille voimille, jotka haluavat Ruotsille pahaa”, Kristersson sanoi Dagens Nyheterin mukaan.

Tilanne ei ole Kristerssonin mukaan kärjistymässä juuri nyt, mutta pienetkin asiat voivat sytyttää roihun uudelleen.

Ruotsin psykologisen puolustusviraston operatiivisen osaston päällikkö Mikael Tofvesson sanoi tiedotustilaisuudessa, että Ruotsin vastainen sävy on nyt aggressiivisempi kuin aikaisemmin.

Aiemmin illalla Kristersson kutsui kaikkien puolueiden edustajat koolle tiistai-illaksi keskustelemaan Nato-jäsenyysprosessista ja Ruotsin turvallisuustilanteesta.

Kristersson kertoi myös puhuneensa kokouksen jälkeen puhelimessa YK:n pääsihteerin António Guterresin kanssa. Tarkoitus on ollut keskustella Ruotsin tulehtuneista väleistä Turkin kanssa ja yrittää löytää ratkaisuja tilanteen rauhoittamiseksi, SVT ja Dagens Nyheter kertoivat aiemmin.

Ruotsissa tapahtuneiden protestien jälkeen Turkin presidentti on uhannut hyväksyä ainoastaan Suomen Nato-hakemuksen.

ennen kokousta sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Magdalena Andersson kertoi medialle ajattelevansa, että ruotsidemokraatit pistävät puolueen poliittiset intressit ruotsalaisten turvallisuusintressien edelle.

”Sinä missä minä teen kaikkeni tukeakseni hallitusta tässä tilanteessa, ruotsidemokraatit käyttäytyvät täysin päinvastaisesti ja pistävät puolueensa poliittiset intressit Ruotsin etujen edelle, Andersson kertoi SVT:lle.

Andersson tarkensi viittaavansa tapaan, jolla ruotsidemokraatit ovat kommentoineet Koraanin polttamista.

”Ne eivät edistä Ruotsin asiaa”, Andersson alleviivasi.

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkersson puolestaan sanoi, että vaikka onkin ymmärrettävä ihmisiä, jotka ovat loukkaantuneet Koraanin polttamisesta, on tärkeää myös muistaa länsimaisten demokratioiden oikeus sananvapauteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat