Eläin­tarhassa epäilty rikos­vyyhti: Eläimiä varastettiin ja yksi kuoli ”epäselvissä oloissa”

Teksasin suurimmassa eläintarhassa on sattunut tammikuun aikana epätavallisia tapauksia, joita Dallasin poliisi tutkii. Myös Lousianassa sijaitsevasta eläintarhasta varastettiin viime lauantaina 12 apinaa.

Keisaritamariini on saanut nimensä pitkistä valkoisista viiksistään, jotka muistuttavat 1800-luvun lopussa Saksaa hallinneen keisari Vilhelm II:n viiksiä.

31.1. 22:49 | Päivitetty 31.1. 23:31

Teksasissa Dallasin eläintarhassa on ollut outojen sattumusten sarja, jonka viimeisin käänne on, kun eläintarhasta katosi kaksi apinaa. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP ja eri yhdysvaltalaismediat.

Eläintarha ilmoitti maanantaina sen kahden keisaritamariinin kadonneen. Eläintarha uskoo, että apinat varastettiin niiden aitauksesta. Aitauksesta oli eläintarhan mukaan löydetty reikä.

Myös poliisi epäilee, että eläimet vietiin tarkoituksella niiden aitauksesta. Poliisi julkaisi valvontakameratallenteen, jossa näkyy huppupäinen mieshenkilö, jonka epäillään liittyvän apinoiden katoamiseen. Poliisin alustavan tutkinnan mukaan aitauksen reikä olisi tehty tahallisesti.

”Keisaritamariiniapinat pysyisivät todennäköisesti lähellä kotia. Eläintarhassa etsittiin apinoita niiden aitauksen läheltä ja eläintarhan alueelta, mutta niitä ei löydetty”, Teksasin vanhin ja suurin eläintarha kertoi tiedotteessaan.

Dallasin eläintarhan tapahtumavyyhti sai alkunsa jo 13. tammikuuta, kun eläintarhan Nova-puuleopardin huomattiin kadonneen aitauksestaan.

Eläintenhoitajat huomasivat Nova-leopardin aitauksessa reiän ja eläintarha suljettiin sen etsintöjen ajaksi, kertoo CNN. Eläintarhan työntekijät etsivät leopardia usean tunnin ajan.

Lopulta leopardi löydettiin eläintarhan alueella sijaitsevan puun alta nukkumasta ja se saatiin palautettua aitaukseensa. Samana päivänä työntekijät olivat huomanneet, että eläintarhan hanumaani-apinoiden aitauksessa oli myös reikä. Apinat eivät olleet kuitenkaan karanneet aitauksestaan.

Vain noin viikko leoparditapauksen jälkeen eläintarha ilmoitti ”epätavallisessa olosuhteissa” kuolleesta Pin-korppikotkasta. Eläintarhan mukaan 35-vuotiaasta korppikotkasta löydettiin ulkoisia vammoja, jotka osoittivat, että uhanalainen korppikotka ei kuollut luonnollisista syistä.

Dallasin eläintarha tehosti valvontaansa Pin-korppikotkan kuoleman jälkeen. Eläintarha muun muassa asensi ylimääräisiä valvontakameroita ja lisäsi eläintarhan vartiointia yöllä. Eläintarha myös tarjosi 10 000 dollarin palkkion tiedoista, jotka johtaisivat korppikotkan kuolemasta epäillyn pidätykseen.

Poliisi tutkii Dallasin eläintarhassa sattuneita tapauksia.

Eläintarhan Pin-korppikotka.

Tapaukset ovat herättäneet huolta eläintarhoissa ympäri maata. Dallasin lisäksi myös muut yhdysvaltalais­eläintarhat ovat pelänneet, että vastaavanlaisia tapauksia voisi sattua myös heidän tiloissaan.

Lauantaina Louisianassa sijaitseva eläintarha Zoosiana kertoi myös, että sen apinoita olisi varastettu. Eläintarha kertoi asiasta Facebook-

julkaisussaan
, jonka mukaan eläintarhan 12 oravasaimiria varastettiin.

Zoosiana eläintarha kertoi, että sen 12 oravasaimiria oltaisiin varastettu. Oravasaimirit ovat pienikokoisia apinoita. Kuvassa oravasaimiri Lontoon eläintarhassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat