Kuuluisalle venäläis­toimittajalle kahdeksan vuotta vankeutta ”valeuutisten” levittämisestä

Aleksandr Nevzorov on tuomittu kahdeksan vuoden vankeuteen poissaolevana, uutistoimisto Reuters kertoo.

Aleksandr Nevzorov Helvetia-hotellissa Pietarissa heinäkuussa 2019.

1.2. 11:19

Moskovalainen tuomioistuin tuomitsi tunnetun toimittajan Aleksandr Nevzorovin poissaolevana kahdeksan vuoden vankeuteen.

Tuomioistuin totesi Nevzorovin syylliseksi Venäjän asevoimia koskevien ”valeuutisten” levittämiseen, uutistoimisto Reuters kertoo Venäjän valtion tiedotusvälineitä lainaten.

Nevzorov on tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Viranomaiset aloittivat tutkinnan viime vuonna, kun Nevzorov julkaisi sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa hän syytti Venäjän asevoimien iskeneen tarkoituksellisesti Ukrainan Mariupolissa sijaitsevaan synnytyssairaalaan.

Nevzorovin vaimo julkaisi viime vuoden maaliskuussa Instagram-päivityksen, jossa hän kertoi pariskunnan paenneen Israeliin.

Reuters uutisoi kesäkuussa, että Ukraina oli myöntänyt Nevzoroville kansalaisuuden. Asian vahvisti Reutersille Ukrainan hallinnon korkea-arvoinen viranomainen.

Nevrozov on arvostellut kovin sanoin muun muassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia. Kun Lavrov viime maaliskuussa sanoi, että Venäjän ”sotilaallisen erikoisoperaation” tarkoituksena on estää sota Ukrainassa, Nevrozov piti Lavrovin ajattelua oppikirjaesimerkkinä ”idiootin logiikasta”.

”Tällä logiikalla talon palamisen vahingossa voi estää vain polttamalla talon”, Nevrozov sanoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat