Viranomaiset tekivät uuden etsinnän Bidenin kakkos­kodissa, salaisia dokumentteja ei löytynyt

Keskiviikkoinen etsintä liittyi salassa pidettäviin asiakirjoihin, joita on aiemmin löytynyt presidentti Joe Bidenin toisesta kodista ja entisestä toimistosta.

Presidentti Joe Biden kuvattiin tiistaina New Yorkissa.

1.2. 18:12 | Päivitetty 1.2. 21:47

Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaiset suorittivat keskiviikkona etsinnän presidentti Joe Bidenin kakkoskodissa Rehoboth Beachissa Delawaren osavaltiossa. Etsinnästä kertoi Bidenin asianajaja Bob Bauer, joka ilmoitti myöhemmin keskiviikkona, ettei etsinnässä löytynyt salassa pidettäviä dokumentteja.

Bauerin mukaan etsintä liittyi aiempiin kuluneen vuoden aikana suoritettuihin etsintöihin ja tapahtui presidentin ”täydellä tuella ja yhteistyössä”. Etsintä alkoi noin puoli yhdeksän aikaan aamulla paikallista aikaa ja päättyi puolenpäivän aikoihin.

Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Bauer kertoo, että viranomaiset aloittivat keskiviikkoiset etsinnät ilman ”julkista ennakkoilmoitusta, ja suostuimme tekemään yhteistyötä”.

”Tämänpäiväinen etsintä on lisäaskel perusteellisessa ja oikea-aikaisessa oikeusprosessissa, jonka tukemista jatkamme edelleen yhteistyötä tehden. Kerromme lisätietoja, kun tämänpäiväiset etsinnät on saatu päätökseen.”

Presidentti Bidenin Wilmingtonin kodista Delawaressa sekä entisestä Washingtonin toimistosta on aiemmin löydetty sinne kuulumattomia turvaluokiteltuja asiakirjoja. Oikeusministeri Merrick Garland on myös asettanut erikoissyyttäjän selvittämään, onko Biden rikkonut lakeja säilyttäessään kotonaan salassa pidettäviä dokumentteja.

Biden korostaa tehneensä viranomaisten kanssa yhteistyötä etsinnöissä.

Valkoisen talon mukaan kyseessä on asiakirjojen arkistoinnissa tapahtunut vahinko ajalta, jolloin Biden palveli presidentti Barack Obaman varapresidenttinä.

Biden on aiemmin sanonut, ettei hänen kodistaan löytyneissä asiakirjoissa olisi mitään merkittävää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat