Eläintarhan johtajaa syytetään neljän kääpiö­vuohen syömisestä

Viranomaistutkinnassa eläintarhan toiminnasta paljastui erikoisia piirteitä. Eläintarhan johtajan epäillään myös esimerkiksi vaihtaneen seepran työkaluihin.

Afrikkalainen kääpiövuohi Nasu Tampereen Särkänniemen Lasten eläintarhassa 24. heinäkuuta 2010.

2.2. 8:28

Viranomaiset syyttävät meksikolaisen eläintarhan johtajaa neljän kääpiövuohen tappamisesta ja tarjoilusta joulunajan juhlissa. Asiasta kertovat esimerkiksi yhdysvaltalainen uutistoimisto Associated Press (AP) ja brittilehti The Guardian.

Johtaja työskenteli eläintarhan johtajana Chilpancingon kaupungissa Guerreron osavaltiossa.

”Nämä neljä eläintä teurastettiin ja valmistettiin ruoaksi eläintarhan tiloissa. Eläimet tarjoiltiin ruoaksi juhlissa kauden­päätös­juhlissa”, osavaltion ympäristölaitoksen villieläinvastaava Fernando Ruiz-Gutiérrez kertoi The Guardianin mukaan.

Hänen mukaansa vuohia syöneiden terveys vaarantui, koska eläimiä ei ollut tarkoitettu ihmisravinnoksi.

Johtaja joutui jättämään tehtävänsä tammikuun puolimaissa sen jälkeen, kun hirvieläin oli kuollut eläintarhassa. Viranomaistutkinnassa eläintarhan toiminnasta paljastui useita epäkohtia: eläimiä oli myyty, vaihdettu tai syöty. Ympäristöviranomaisten mukaan joitain eläimiä oli siirretty yksityishenkilöille ilman dokumentaatiota.

Johtajan epäillään myös esimerkiksi vaihtaneen seepran työkaluihin, joita hän tarvitsi eläintarhassa. Tutkinnasta kyseisiä työkaluja ei kuitenkaan löydetty eläintarhasta.

Toistaiseksi ei ole selvää, onko johtaja saanut virallisesti syytteitä.

Meksikossa on pitkään kamppailtu laitonta villieläinkauppaa vastaan. Esimerkiksi huumekauppiaiden tiedetään koonneen yksityisiä villieläintarhoja, joissa on ollut eksoottisia eläimiä, kuten tiikereitä ja leijonia.

Joskus eläimiä on myös karannut tällaista tarhoista. Esimerkiksi Aguascalientesin kaupungissa villinä juossut leijona hyökkäsi naisen kimppuun tämän patiolla. Nainen loukkaantui vakavasti.

Leijona hyökkäsi myös kahden koiran ja yhden kissan kimppuun. Se saatiin lopulta kiinni ja lähetettiin paikalliseen eläintarhaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat