Norjaan loikannut Wagner-palkka­soturi pyytää anteeksi Reutersin haastattelussa

"Moni pitää minua kelminä, rikollisena, murhaajana", Andrei Medvedev sanoo Reutersille.

Andrei Medvedev uutistoimisto Reutersin haastattelussa keskiviikkona.

2.2. 8:49

Norjaan loikannut Andrei Medvedev, joka kertoo sotineensa Ukrainassa palkka-armeija Wagnerin leivissä, on antanut haastattelun uutistoimisto Reutersille.

"Moni pitää minua kelminä, rikollisena, murhaajana", Medvedev sanoo Reutersille.

"Ensinnäkin, uudestaan ja uudestaan, haluaisin pyytää anteeksi, ja vaikka en voi tietää, miten se otetaan vastaan, haluan sanoa, että olen pahoillani."

Medvedev, 26, kertoo liittyneensä Wagnerin riveihin heinäkuussa 2022 neljän kuukauden sopimuksella. Hän kertoo todistaneensa raakuuksia, kuten Wagnerin riveihin pakotettujen vankien kaltoinkohtelua ja jopa tappamista taistelutahdottomuuden takia. Hänen väitteitään ei ole voitu varmistaa. Hän sanoo haluavansa, että syyllisiä rangaistaan.

"Mikä on kaikkein pelottavinta? Sen tajuaminen, että on olemassa ihmisiä, jotka pitävät itseään maanmiehenäsi mutta jotka voivat tappaa sinut aivan yhtäkkiä tai jonkun määräyksestä", Medvedev sanoo Reutersille.

Medvedev kertoo ylittäneensä rajan Norjaan kiipeämällä piikkilanka-aitojen yli, vältelleensä rajavartioston koiria ja kuulleensa vartijoiden ampuvan juostessaan metsän ja jäätyneen joen yli Norjaan.

Norjan poliisi kohtelee Medvedevia todistajana. Hän on anonut Norjasta turvapaikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat