Puolan pääministeri: Venäjän voitto tarkoittaisi jatkuvaa uhkaa Suomellekin

Puolan pääministeri arvioi, että Putin aloittaa uuden suurhyökkäyksen keväämmällä kaikista suunnista.

Pääministeri Sanna Marin ja Puolan pääministeri Mateiusz Morawiecki tapasivat Helsingissä pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa marraskuussa

2.2. 19:36

Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin mukaan Euroopan turvallisuustilanne tulisi heikkenemään vakavasti, jos presidentti Vladimir Putinin johtama Venäjä voittaisi aloittamansa hyökkäyssodan Ukrainassa.

”Maailma näyttäisi silloin täysin erilaiselta ja se tarkoittaisi jatkuvaa uhkaa Suomelle, Baltian maille, Puolalle, Romanialle, Moldovalle ja Saksalle. Venäjä kiristäisi meitä: Ostakaa kaasuamme, tai valtaamme maanne ja hyökkäämme muihin maihin. Tämä on ratkaiseva hetki, ja meidän täytyy tehdä kaikkemme, jotta voimme kohdata tällaiset skenaariot”, Morawiecki sanoi saksalaisen Bild-lehden haastattelussa.

Morawiecki arvioi sotatilannetta haastattelussa laajemminkin. Hän arvioi, että Putin aloittaa uuden suurhyökkäyksen keväämmällä kaikista suunnista, kun maa on kuivempi ja kantaa paremmin raskaita sotakoneita.

”Sen tiedon mukaan mitä olen Ukrainasta saanut, Venäjältä on luvassa uusi ja kova hyökkäys todennäköisimmin maalis–huhtikuussa. Valitettavasti Putin ei ole vain täynnä vihaa Ukrainaa vastaan, vaan haluaa myös näyttää venäläisille, että hän pelaa pitkän päälle eikä koskaan anna periksi. Hän hyökkää Kiovaan uudelleen”, Morawiecki sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat