Bobi rikkoi kymmeniä vuosia vanhan ennätyksen ja on nyt maailman vanhin koira

Edellinen ennätys ehti olla voimassa lähes sata vuotta. Bobin omistajan mukaan lemmikin pitkän iän salaisuus piilee rauhallisessa koti- ja kyläympäristössä.

Maailman vanhin koira Bobi.

3.2. 10:19 | Päivitetty 3.2. 11:08

Länsi-Portugalissa Conqueirosin kylässä leppoisia koiranpäiviä viettävästä Bobista on tullut tiettävästi maailman vanhin koira. Guinnessin ennätysten kirjan todistuksen mukaan puhdasrotuiselle alentejon koiralle tuli helmikuun alussa mittariin 30 vuotta ja 226 päivää, kertoi yleisradioyhtiö BBC perjantaina.

Bobin ikä on vahvistettu Portugalin lemmikkitietokannasta, jota ylläpitää kansallinen eläinlääkäriliitto.

Edellinen ennätys ehti olla voimassa lähes sata vuotta, sillä vuonna 1939 Australiassa kuollut karvaturri Bluey oli 29 vuoden ja viiden kuukauden ikäinen kirmatessaan taivaallisille laitumille.

Bobin omistajan Leonel Costan mukaan lemmikin pitkän iän salaisuus piilee rauhallisessa koti- ja kyläympäristössä. Bobi myös popsii samaa apetta kuin perhekin, tosin niin, että koiran vatsaa mahdollisesti ärsyttävät mausteet on liotettu pois.

Vallan vailla vanhuuden vaivoja ei ole Bobikaan ole selvinnyt, sillä kävely on vaikeutunut eikä näkökään ole enää yhtä hyvä kuin pentupäivinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat