Israelin joukot ampuivat viisi pakolais­leirillä, Hamas: taistelijoita kuolleiden joukossa

Israelin mukaan se teki ratsian pidättääkseen terroristeja.

Paikalliset katselivat luodinjälkiä ovessa Israelin joukkojen käynnin jälkeen Aqabat Jabrin pakolaisleirillä.

6.2. 13:46

Israelin joukot tappoivat viisi palestiinalaista pakolaisleirillä Länsirannikolla, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan Israelin joukot ampuivat palestiinalaiset aamulla operaatiossaan. Ratsia oli Israelin mukaan kohdistettu Hamasin jäseniin. Islamistijärjestö Hamas vahvisti, että sen taistelijoita oli kuolleiden joukossa.

Israelin etsimät Hamasin jäsenet olivat sen mukaan hyökänneet asein israelilaiseen ravintolaan tammikuussa. Iskussa yksi hyökkääjä avasi tulen, mutta hänen aseensa jumittui ensimmäisen laukauksen jälkeen. Kukaan ei loukkaantunut.

Tekijät pakenivat paikalta, minkä jälkeen armeija on tehnyt Jerikon alueella etsintöjä.

Maanantain ammuskelu tapahtui Aqabat Jabrin pakolaisleirillä Jerikon kaupungin edustalla.

Jerikon kuvernöörin mukaan viiden kuolleen lisäksi kahdeksan ihmistä pidätettiin. Palestiinan terveysministeriön mukaan kolme ihmistä oli haavoittunut, mutta sillä ei ollut tietoja kuolleista.

Israelin ja Palestiinan suhteet ovat olleet jännittyneet, ja väkivaltaisuuksien kiihtymistä on pelätty. Muun muassa Yhdysvallat ja YK ovat kehottaneet molempia osapuolia rauhallisuuteen.

Israelin joukot ovat tehneet ratsioita Länsirannalla usean kuukauden ajan Israeliin viime vuonna tehtyjen tappavien iskujen jälkeen. Sen joukot on asetettu korkeaan valmius­tilaan sen jälkeen, kun palestiinalainen hyökkääjä ampui seitsemän ihmistä synagogassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat