Brysselin keskustassa oli suuri poliisi­operaatio, kaksi pidätetty

Operaatioon osallistui paikallismedian mukaan noin 30 poliisia ja helikopteri.

Belgian poliisin erikoisjoukot saapuivat Euroopan unionin hallintorakennuksia sisältävään kaupunginosaan maanantaina.

7.2. 4:49 | Päivitetty 7.2. 10:36

Belgian Brysselissä alkoi maanantaina illalla mittava poliisioperaatio, jossa etsittiin aseistautuneita epäiltyjä, kertovat Politico ja Times of Brussels -lehti.

Poliisioperaatio oli käynnissä kaupunginosassa, jossa sijaitsee Euroopan unionin hallintorakennuksia.

Politicon ja Times of Brusselsin mukaan kaksi ihmistä on pidätetty. Medioiden mukaan syyttäjä on kertonut, että aseistetun kaksikon epäillään olleen osallisina pieleen menneessä luksuskellojen myynnissä, johon oli liittynyt ampuma-aseiden käyttöä.

Paikallismedia kertoo, että epäillyt oli paikannettu Rue Boduognat -kadulla sijaitsevaan rakennukseen Euroopan komission rakennuksen lähellä. Operaatioon kerrotaan osallistuneen noin 30 poliisia, ja alueen yllä on nähty myös poliisihelikopteri.

Poliisioperaatio osuu arkaluontoiseen aikaan. EU valmistautuu Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mahdolliseen vierailuun Brysselissä torstaina.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel on kutsunut Zelenskyin osallistumaan EU:n tulevaisuus­huippukokoukseen, kertoi Michelin edustaja maanantaina.

Jos Zelenskyi todella tulee Brysseliin, se olisi vasta hänen toinen ulkomaan­matkansa Venäjän aloitettua hyökkäyksensä Ukrainaan viime vuoden helmikuun lopussa. Zelenskyi vieraili Washingtonissa joulukuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat