Twitterin käyttöä rajoitettu Turkissa maan­järistyksen jälkeen

Turkkilaiset ovat kritisoineet laajasti sosiaalisessa mediassa Turkin hallinnon toimia maanjäristyksen jälkeen.

Twitterin käyttöä on rajoitettu Turkissa tuhoisan maanjäristyksen jälkeen.

8.2. 18:09

Twitterin käyttöä on estetty Turkissa maanantaina tapahtuneen vakavan, voimakkuudeltaan 7,8:n, maanjäristyksen jälkeen. Yli 11 000 ihmistä on kuollut järistysalueella Turkissa ja Syyriassa.

”Reaaliaikainen verkkodata näyttää, että Twitterin käyttöä on rajoitettu Turkissa”, sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan internetyhteyksiä ja kyberturvallisuutta ympäri maailmaa seuraava organisaatio Netblocks.

Lue lisää: Kuolleita jo yli 11 200 – Talvi­myrsky vaikeuttaa pelastus­töitä, eloon­jääneitä uhkaavat neste­hukka ja hypotermia

Netblocksin mukaan Turkki on aiemminkin rajoittanut sosiaalisen median käyttöä kansallisen hätätilan ja onnettomuuksien aikana, raportoi uutistoimisto AFP. Uutistoimiston toimittajien mukaan Twitteriä pystyy käyttämään Turkissa tällä hetkellä vain VPN-yhteydellä.

Kritiikki Turkin hallinnon hitaita toimia, huonoa viestintää ja puutteellisia pelastustoimia kohtaan tuhoisan maanjäristyksen jälkeen on jatkuvasti lisääntynyt sosiaalisessa mediassa.

AFP:n mukaan turkkilaispoliisi on pidättänyt yli kymmenen ihmistä, jotka ovat kritisoineet Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin hallinnon toimintaa katastrofin jälkeen.

Erdoğan on myöntänyt, että Turkilla oli ongelmia maan­järistysten ensi­toimissa. Samassa tiedotustilaisuudessa hän kehotti kansalaisia seuraamaan viranomais­viestintää ja jättämään huomiotta ”provokaattorien puheet”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat