Lavrov: Venäjä odottaa Sudanilta lupaa Punaisen­meren laivasto­tukikohdalle

Venäjä sopi tukikohdasta Sudanin syrjäytetyn diktaattorin kanssa. Vallassa oleva sotilashallinto on kyseenalaistanut hankkeen.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Sudanin sotilasjohtaja Abdel Fattah al-Burhan kättelivät Khartumissa torstaina.

10.2. 3:18

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi torstaina Khartumissa, että Venäjä odottaa Sudanin lainsäätäjien mahdollistavan Venäjän laivastotukikohdan rakentamisen Port Sudanin satamakaupunkiin Punaisenmeren rannalle.

Asiasta kertovat uutistoimisto AFP ja uutissivusto Middle East Eye.

Venäjä neuvotteli tukikohdasta Sudanin pitkäaikaisen diktaattorin Omar al-Bashirin kanssa, mutta hanke vaikutti vesittyvän, kun tämä syrjäytettiin vuonna 2019. Venäjä julkisti 25 vuoden hankesopimuksen al-Bashirin kanssa sovitun pohjalta joulukuussa 2020, jolloin Sudanilla oli siviilihallitus. Kenraali Abdel Fattah al-Burhan kaappasi vallan lokakuussa 2021, ja sotilasjohto kommentoi sopimuksen olevan uuden harkinnan kohteena.

"Tämä sopimushan on solmittu aiemmin maidemme välillä, ja se vain odottaa laillistamista", Lavrov sanoi Middle East Eyen mukaan.

Lavrov on vieraillut viime aikoina muissakin Afrikan maissa tiivistämässä sen suhteita maihin, jotka eivät ole asettuneet länsimaiden tavoin selvästi Ukrainan puolelle sodassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat