Amsterdam kieltää kannabiksen polttamisen Punaisten lyhtyjen alueella

Syynä kannabismääräysten tiukentumiseen on turistien aiheuttama häiriö paikallisille asukkaille. Kaupunki haluaa rehottavan katukaupan kuriin.

Kannabiskahvila eli coffee shop Punaisten lyhtyjen alueella veti puoleensa kävijöitä Amsterdamissa 10. joulukuuta 2022.

10.2. 9:08

Kannabiksen polttaminen on kiellettyä Hollannin pääkaupungin Amsterdamin Punaisten lyhtyjen alueella toukokuun puolivälistä alkaen, uutisoi Britannian yleisradio BBC.

Kaupunginvaltuuston uusien määräysten mukaan seksityöläisten on myös suljettava työpisteensä kolmelta yöllä.

Lisäksi ravintoloiden ja baarien on suljettava perjantaisin ja lauantaisin yöllä kahteen mennessä. Vanhaan kaupunginosaan ei päästetä uusia vierailijoita enää yhden jälkeen yöllä.

Tällä hetkellä alkoholin myynti Punaisten lyhtyjen alueen kaupoissa, viinakaupoissa ja kahviloissa on kiellettyä torstaista sunnuntaihin kello 16 jälkeen. Nyt valtuusto haluaa, että myyjät poistaisivat alkoholituotteet kokonaan tai rajoittaisivat niiden näkyvyyttä tuona aikana.

Useimmissa Amsterdamin julkisissa tiloissa alkoholia ei saa nauttia.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käynnistää keväällä niin kutsutun ”pysy poissa” -kampanjan. Se on kohdennettu turisteille, jotka matkustavat Amsterdamiin huumeiden, alkoholin ja seksin perässä.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan lähes kaikki kaupungin­valtuutetut kannattivat uusia määräyksiä, joilla halutaan suitsia turistien aiheuttamia häiriöitä ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä, kertoo BBC.

Hollannin pääkaupunki on tunnettu kannabiskahviloistaan. Amsterdamiin virtaa miljoonia turisteja vuosittain, mitä paikalliset asukkaat eivät katso ainoastaan hyvällä.

Syynä on se, että turistit houkuttelevat katukauppiaita. Huumeiden ja alkoholin käyttö lisää myös rikollisuutta.

Huumausaineiden myynti on Hollannissa laitonta, mutta yli 18-vuotiaiden huumeiden käyttö ei kuitenkaan ole rangaistavaa. Hollannissa sovelletaan niin kutsuttua suvaitsevaisuus­­politiikkaa (gedoogbeleid), minkä seurauksena kahviloiden annetaan myydä kannabista tiukoin ehdoin. Niiden toiminnasta ei esimerkiksi saa aiheutua haittaa.

Lue lisää: Amsterdam aikoo siirtää kuuluisan Punaisten lyhtyjen alueen pois kaupungin keskustasta

Lue lisää: Amsterdamin kannabiskahvilat aiotaan kieltää ulkomaisilta turisteilta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat