Venäläisnainen yritti murhata kaksois­olentonsa myrkytetyllä juusto­kakulla ja varastaa tämän henkilöllisyyden

Naiset muistuttivat toisiaan: molemmat puhuivat venäjää, heillä oli tummat hiukset ja samanlainen ihonväri.

10.2. 13:53

Venäläissyntyinen nainen on todettu syylliseksi murhan yritykseen Yhdysvalloissa. 47-vuotias nainen yritti surmata häneltä näyttäneen toisen naisen varastaakseen hänen henkilöllisyytensä, kertovat uutistoimistot AFP ja AP.

Rikos tapahtui New Yorkissa Queensin alueella vuonna 2016, kun nainen vieraili yhdysvaltalaisen uhrinsa luona ja tarjosi tälle myrkytettyä juustokakkua.

35-vuotias uhri söi kakkua, alkoi voida pahoin ja menetti lopulta tajuntansa. Nainen vei hänen passinsa, työlupa-asiakirjan, koruja ja muita arvotavaroita.

Naiset muistuttivat toisiaan: molemmat puhuivat venäjää, heillä oli tummat hiukset ja samanlainen ihonväri. Rikosta seuraavana päivänä uhrin ystävä löysi tämän kotoaan tajuttomana.

Syyttäjien mukaan uhrin ympärille oli aseteltu lääkkeitä, jotta tapaus näyttäisi itsemurhalta.

Uhri vietiin sairaalaan ja hän selvisi hengissä. Kotiin palattuaan hän huomasi tavaroidensa kadonneen. Syyttäjänviraston mukaan tutkijat löysivät kakun jäänteistä fenatsepaamia, joka on voimakkaasti rauhoittava lääke.

Venäläisnainen voi saada teostaan korkeintaan 25 vuoden vankeustuomion. Tuomio annetaan 21. maaliskuuta.

Tammikuussa uutisoitiin vastaavanlaisesta rikosepäilystä Saksassa. Baijerin osavaltion syyttäjät uskovat, että 24-vuotias nainen ja rikoskumppanina toiminut mies murhasivat 23-vuotiaan kauneusbloggaajan lavastaakseen epäillyn naisen kuoleman.

Naisen uskotaan etsineen itsensä näköisen uhrin Instagramista. Kauneusbloggaajan ruumis löydettiin elokuussa autosta eteläsaksalaisesta Ingolstadtin kaupungista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat