Äiti ja vasta­syntynyt pelastuivat Turkissa oltuaan raunioissa neljä päivää

Äiti ja lapsi vietiin välittömästi hoitoon pelastusoperaation jälkeen.

10.2. 17:06 | Päivitetty 10.2. 20:46

Vastasyntynyt lapsi ja tämän äiti on pelastettu perjantaina Turkissa maanjäristyksen raunioista. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Britannian yleisradio BBC.

Äiti ja kymmenen päivän ikäinen lapsi löydettiin romahtaneen rakennuksen uumenista Hatayn maakunnassa sijaitsevasta Samandağista. He olivat selvinneet raunioissa neljä päivää.

Pieni lapsi kannettiin peittoon käärittynä ja äiti paareilla ambulanssiin.

Muun muassa Istanbulin pormestari Ekrem İmamoğlu kirjoitti lapsen ja äidin pelastumisesta Twitterissä.

Ihmeeksi kuvailtu pelastusoperaatio on tuonut toivoa Turkissa ja Syyriassa jo viidettä päivää jatkuviin uhrien etsintöihin. Kylmät sääolosuhteet ovat heikentäneet maanjäristysten uhrien selviytymismahdollisuuksia.

Reutersin mukaan perjantaina Turkissa on pelastettu ainakin seitsemän lasta raunioista. Muun muassa Kahramanmaraşissa raunioista löydettiin itkevä taapero. Pelastustöissä on pyydetty hiljaisuutta, jotta uhrien mahdolliset avunhuudot kuultaisiin.

Aiemmin tällä viikolla otsikoihin nousi vastasyntyneen pelastuminen raunioista Syyriassa. Perjantaina muun muassa brittilehti The Guardian kertoi tyttövauvan saaneen nimen Aya. Perheensä järistyksessä menettäneen vauvan kerrotaan siirtyvän isosetänsä luokse hoitoon sairaalasta pääsemisensä jälkeen.

Lue lisää: Vastasyntynyt tyttö­vauva pelastui kotinsa raunioista Syyriassa

27-vuotias nainen saatiin pelastettua raunioista Turkin Hatayssa perjantaina.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on kuvaillut maanjäristyksen tuhoja ”vuosisadan katastrofiksi”. Maanjäristyksen uhriluku oli perjantai-iltapäivään mennessä jo yli 21 000. Suurin osa uhreista on turkkilaisia.

Muun muassa Turkin oppositio on kritisoinut, ettei valmius järistysten varalle ole ollut riittävää, ja kyseenalaistanut luonnonkatastrofin varalle kerättyjen varojen käyttöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat