Viranomaiset veivät Trumpin vara­presidentin Pencen asunnolta salaiseksi luokitellun asia­kirjan

Viranomaislähteen mukaan perjantain etsintöjä suoritettiin yhteisymmärryksessä Mike Pencen kanssa.

Mike Pence toimi Donald Trumpin varapresidenttinä vuosina 2017–2021.

10.2. 20:01 | Päivitetty 10.2. 21:59

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI suoritti perjantaina etsintöjä entisen varapresidentin Mike Pencen asunnossa Indianapolisissa. Asiasta kertoi oikeusministeriön viranomainen uutistoimisto Reutersille.

Etsintä liittyi salaisiin asiakirjoihin, joita löydettiin Pencen kotoa tammikuun puolessavälissä. Oikeusministeriön kerrotaan vieneen Pencen luota perjantaina salaiseksi luokitellun asiakirjan. Lisäksi ministeriön kerrotaan vieneen myös sellaista materiaalia, jota ei ollut luokiteltu salaiseksi.

Oikeusministeriön viranomaisen mukaan perjantain etsintöjä suoritettiin yhteisymmärryksessä Pencen kanssa.

Pence toimi Donald Trumpin varapresidenttinä vuosina 2017–2021. Pencen kodin lisäksi salaisia asiakirjoja on löytynyt niin Trumpin hallusta kuin presidentti Joe Bidenin kotoa ja aiemmasta yksityisestä toimistosta.

Erikoissyyttäjät tutkivat tällä hetkellä niin Bideniä kuin Trumpia salaisten asiakirjojen säilyttämisen vuoksi, kertoo Reuters.

Pence oli aiemmin vakuuttanut, ettei hänen hallussaan ole salaisia dokumentteja. Pencen asianajaja löysi kuitenkin hänen kotoaan Indianasta salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka luovutettiin FBI:n haltuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat