Ainakin kolme ihmistä loukkaantui ammuskelussa Botkyrkassa Tukholman lähellä

Tekijä tai tekijät ovat yhä pakoteillä.

Ammuskelu tapahtui Fittjan alueella Tukholman läänin Botkyrkan kunnassa.

10.2. 20:44 | Päivitetty 10.2. 22:53

Ainakin kolme ihmistä on loukkaantunut ammuskelussa Fittjan alueella Botkyrkan kunnassa Ruotsissa, kertovat muun muassa ruotsalaismediat SVT ja Expressen. Poliisi sai ilmoituksen ampumisen äänistä kello 17.40 paikallista aikaa, kertoo Expressen.

Poliisin mukaan kaksi uhreista on haavoittunut vakavasti ja kolmas lievästi. Kaikki kolme haavoittunutta on toimitettu sairaalahoitoon.

Fittja sijaitsee Tukholman läänissä, alle 20 kilometrin päässä Tukholmasta.

Ampumahaavoja saaneet miehet olivat keskeisellä paikalla Fittjassa, kertoi Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österling ruotsalaismedialle.

Ampumisessa ei haavoittunut ulkopuolisia. Poliisin mukaan haavoittuneet kolme miestä olivat todennäköisesti ampumisen kohteita.

Tekijä tai tekijät ovat pakoteillä, ja poliisi tutkii muun muassa valvontakameranauhoja.

SVT:n mukaan välikohtausta tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisi selvittää myös, onko tapauksella yhteyttä muihin viimeaikaisiin ampumisiin.

Vain parikymmentä minuuttia ampumistapauksen jälkeen Helsingborgin Dalhemissa sijaitsevassa kerrostalossa räjähti. Talon sisäänkäynti ja julkisivu vaurioituivat pahoin voimakkaassa räjähdyksessä, mutta tiettävästi kukaan ei haavoittunut.

Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä.

Poliisi on eristänyt räjähdyspaikan. Sen mukaan on mahdollista, että talosta löytyy vielä laukeamattomia räjähteitä. Naapureita on kehotettu pysymään varmuuden vuoksi sisällä.

RUOTSIA on koetellut viime aikoina poikkeuksellinen väkivallan aalto, kun maassa on tapahtunut useita räjähdyksiä ja ampumistapauksia. Poliisi epäilee, että ainakin osa tapauksista liittyy kahden huumemarkkinoista kilpailevan rikollisjengin reviiritaisteluihin ja kostoiskuihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat