Luolasta pelastettu thaipoika kuoli Britanniassa

Maailma seurasi herkeämättä 18 päivää kestänyttä pelastusoperaatiota vuonna 2018.

Duangpetch Promthep puhui medialle vuonna 2018.

15.2. 19:41

Yksi Thaimaassa luolasta pelastetuista pojista on kuollut Britanniassa, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. 17-vuotias Duangpetch Promthep oli Britanniassa opiskelemassa.

Duangpetchin kerrottiin kuolleen tiistaina sairaalassa. Hänen kuolinsyytään ei ole kerrottu, mutta poliisin mukaan kyse ei ole epäilyttävästä kuolemasta.

Duangpetch ja 11 muuta juniorijalkapalloilijaa sekä näiden valmentaja jäivät veden saartamaan luolaan loukkuun vuonna 2018. Maailma seurasi herkeämättä 18 päivää kestänyttä pelastusoperaatiota. Siinä oli mukana myös suomalaissukeltaja Mikko Paasi.

Lue lisää: Jalkapallo­juniorien kesäretki muuttui hetkessä ilosta kauhuksi – poikien pelastaminen oli kiivas taistelu aikaa vastaan, näin tapahtumat etenivät Thaimaan tulvaluolassa

Pojat ja heidän valmentajansa jäivät loukkuun luolaan, kun vesi alkoi nousta. He elivät yhdeksän päivää pelkällä sadevedellä ennen kuin sukeltajat löysivät heidät.

Pelastusoperaatio oli vaikea, koska pelastettavat olivat yli neljän kilometrin päässä luolan uloskäynnistä. Vedenalainen reitti oli vaikea jopa kokeneille ammattisukeltajille.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat