FT: Ruotsin Kristersson varoittaa Nato-hakemusten erottamisesta

Pääministeri Ulf Kristerssonin mukaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys tulisi hyväksyä samanaikaisesti strategisista syistä.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson puhui Münchenin turvallisuuskokouksessa sunnuntaina.

19.2. 16:49

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson varoittaa erottamasta Ruotsin ja Suomen Nato-hakemuksia toisistaan. Kristersson puhui asiasta sanomalehti The Financial Timesille antamassaan haastattelussa.

Kristerssonin mukaan Ruotsin ja Suomen hakemukset tulisi ratifioida samanaikaisesti strategisista syistä.

”Hyvin läheinen sotilasyhteistyö Suomen ja Ruotsin välillä ennen kuin olemme molemmat Naton jäseniä voisi olla hyvin monimutkaista”, hän sanoi FT:lle.

”Suomi ja Ruotsi ovat turvallisuuden tuottajia”, Kristersson lisäsi. ”Meillä on täällä maailman kolkalla kykyä, josta koko Nato voi hyötyä, Turkki mukaan lukien.”

Kristersson vastasi haastattelussa etenkin Naton pääsihteerille Jens Stoltenbergille, joka sanoi aiemmin helmikuussa, että Suomen ja Ruotsin hyväksyminen eri aikoihin on mahdollista.

”Aloitimme prosessin yhdessä, olemme jatkaneet sitä yhdessä ja haluamme päättää prosessin yhdessä. On paljon hyviä syitä sille, miksi [hakemuksemme] olisi hyvä ratifioida samaan aikaan ennen Vilnaa.”

Nato järjestää heinäkuussa kokouksen Liettuan pääkaupungissa Vilnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat