Hai tappoi australialaisturistin

Uudessa-Kaledoniassa tapahtuu kolmanneksitoista eniten haihyökkäyksiä koko maailmassa.

Uusi-Kaledonia on Ranskalle kuuluva erityisyhteisö Tyynenmeren keskellä. Australian Sydneystä pääkaupunki Nouméaan lentää vain kolme tuntia.

19.2. 17:23

Hai tappoi australialaisen 59-vuotiaan turistin sunnuntaina suositulla rannalla Uudessa-Kaledoniassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Mies ui noin 150 metrin päässä rannasta, kun hai hyökkäsi hänen kimppuunsa ja puri häntä monta kertaa. Kaksi lähistöllä veneillyttä sai pelastettua miehen vedestä, mutta hän kuoli vammoihinsa rannalla. Hänellä oli puremahaavoja jalassaan ja molemmissa käsissään.

Vedessä ja Chateau-Royalin rannalla Nouméassa oli tapahtumahetkellä useita ihmisiä. Poliisi evakuoi rannan.

Nouméan pormestari Sonia Lagarde sulki suurimman osan alueen rannoista sekä määräsi, että lähivesissä olevat tiikerihait ja härkähait pitää ottaa kiinni. Vesissä havaittiin kaksi haita ennen kuin operaatio keskeytettiin illan pimetessä. Uudessa-Kaledoniassa kello on varhaisen maanantain puolella.

Onnettomuus tapahtui valvotulla alueella, ja viranomaiset tutkivat tapahtunutta.

Viime kuussa 49-vuotias uimari vahingoittui vakavasti hain hyökkäyksessä lähellä samaa rantaa, kertoo AFP. Muutama päivä sen jälkeen hai yritti hyökätä surffaajan kimppuun, mutta hän pääsi pakoon ja selvisi vammoitta.

Floridan luonnontieteellisen museon mukaan Uudessa-Kaledoniassa tapahtuu kolmanneksitoista eniten haihyökkäyksiä koko maailmassa. Eniten hyökkäyksiä tapahtuu Yhdysvalloissa, erityisesti Floridassa, sekä Australiassa ja Egyptissä.

Museo on pitänyt kirjaa hyökkäyksistä aina vuodesta 1958. Sen mukaan viime vuonna tapahtui yhteensä 57 haihyökkäystä, jossa haita ei ollut provosoitu etukäteen. Määrä on vähäisin viiteen vuoteen. Haihyökkäyksissä kuoli museon tilastojen mukaan viime vuonna yhteensä viisi ihmistä.

Todennäköisyys päätyä haihyökkäyksen uhriksi on siis äärimmäisen pieni. Sekä vakavien että lievien vammojen määrä on laskussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat