Tunisia pysäytti yhden yön aikana yli 400 Eurooppaan pyrkinyttä siirtolaista

Tunisia kärsii taloudellisesta kriisistä, mikä on johtanut lisääntyneisiin yrityksiin päästä maasta paremman elämän toivossa.

31 siirtolaista eteni 50 kilometrin päähän Tunisian rannikosta ennen kuin pelastus­järjestö Salvamento Marítimo Humanitarion vene pelasti heidät Maltan vesiltä 15. helmikuuta.

19.2. 20:49

Tunisian rannikkovartiosto kertoi sunnuntaina pysäyttäneensä yhden yön aikana yli 400 siirtolaista 16 eri operaatiossa. He pyrkivät meriteitse Eurooppaan.

”Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä rannikkovartiosto eri puolilla Tunisiaa onnistui estämään 16 merenylitystä ja pelastamaan 423 ihmistä”, rannikkovartiosto kertoi tiedotteessaan.

Siirtolaisista 71 oli tunisialaisia ja loput Saharan eteläpuolisen Afrikan maista. Suuren määrän taustalla saattaa olla rauhallinen merenkäynti.

Tunisian Sfaxia ympäröivästä rannikosta on tullut Eurooppaan pyrkiville tärkeä lähtöpaikka. Sfaxista ja Pohjois-Afrikasta Eurooppaan lähtevien kohteena on usein Italian Lampedusan saari, joka sijaitsee Tunisian itärannikon ja Sisilian välissä. Italian mukaan viime vuonna maahan tuli yli 32 000 maahanmuuttajaa, joista 18 000 oli tunisialaisia.

Tunisia kärsii taloudellisesta kriisistä, mikä on johtanut lisääntyneisiin yrityksiin päästä maasta paremman elämän toivossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat