Putinin puheen suora­toistoa häirittiin: takana Navalnyin pää­majan vapaa­ehtoisia

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia tukeva ryhmä kertoo, että sen vapaa­ehtoisia on osallistunut palvelunesto­hyökkäyksiin, jotka häiritsivät presidentin linja­puheen suoratoistoa.

Asiakas televisioita myyvässä liikkeessä Moskovassa presidentti Putinin linjapuheen aikana tiistiana.

21.2. 13:04

Venäjän federaation omistaman Yleisvenäläisen valtion televisio- ja radioyhtiön VGTRK:n sivusto meni tiistaina nurin presidentti Vladimir Putinin puheen aikana. Putin aloitti kello 11 jälkeen Suomen aikaa vuotuisen linjapuheensa, joka pidettiin viimeksi vuonna 2021.

VGTRK:n suora lähetys katkesi HS:n havaintojen mukaan noin 11.20. Myös useat uutistoimisto Reutersin toimittajat havaitsivat lähetyksessä häiriöitä.

”Tekninen työ käynnissä”, luki VGTRK:n sivustolla, kun se ei ladannut lähetystä.

Valtion ylläpitämä RIA Novosti -uutistoimisto kertoi, että katkos johtui hajautetusta palvelunesto­hyökkäyksestä. Hajautetussa palvelunesto­hyökkäyksessä yhteen järjestelmään kohdistetaan useita palvelunesto­hyökkäyksiä eri paikoista.

Palvelunesto­hyökkäysten takana oli Navalnyin päämajan vapaaehtoisia ja muita hakkereita, kertoo niin kutsuttu Navalnyin joukkue (Команда Навального) Telegram-kanavallaan. Kyseessä on vangittua oppositiojohtajaa Aleksei Navalnyia tukeva ryhmä.

Sen mukaan Smotrym.ru-verkkosivusto eli Rossiya 24:n virallinen verkkosivusto ei toimi, mutta First Channel -sivusto toimii ajoittain.

Ryhmä kannustaa Telegramissa ihmisiä liittymään Navalnyin tukijoihin.

Vähän ennen Putinin puheen alkamista Venäjän valtion televisiokanavat julkaisivat pätkän lähetyksen teknisistä valmisteluista, kertoo Reuters. Samalla ne kertoivat, että puhe näytetään kaikilla tärkeimmillä venäläisillä televisiokanavilla.

Televisiolähetykset ovat ilmeisesti näkyneet normaalisti. Puhetta on voinut kuunnella Venäjällä myös radiossa tai seurata muilla verkkosivustoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat