Yli 50 ihmistä jäänyt loukkuun romahtaneessa kaivoksessa Sisä-Mongoliassa

Hiilikaivos romahti keskiviikkoiltapäivällä Kiinan Sisä-Mongolian alueella. Ainakin neljä ihmistä on kuollut.

22.2. 13:23 | Päivitetty 23.2. 8:38

Yli 50 ihmistä on jäi loukkuun hiilikaivokseen Kiinan autonomisen Sisä-Mongolian alueella, kertoo uutistoimisto AFP:n ja Reutersin mukaan Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua.

Torstaihin mennessä turmassa on kuollut Kiinan valtiollisen CGTN-televisiokanavan mukaan ainakin neljä ihmistä. Loukkaantuneiden ihmisten määräksi on ilmoitettu kuusi. Laajaksi kuvaillussa romahduksessa raunioihin hautautui myös ajoneuvoja. Lähes viisikymmentä ihmistä on yhä kadoksissa.

Xinhuan mukaan onnettomuus tapahtui keskiviikkoiltapäivällä. CGTN-televisiokanavan mukaan onnettomuus tapahtui Alašan alueella Sisä-Mongolian länsiosissa. Tietoa siitä, mikä aiheutti romahduksen, ei ole vielä saatu. Kaivosyhtiö ei ole kommentoinut tapahtunutta uutistoimisto AFP:lle.

Pelastustyöt kaivoksella jatkuivat torstaina.

Valtiollisen median mukaan presidentti Xi Jinping määräsi aloittamaan pelastusoperaation nopeasti. Paikalle lähetettiin ainakin 330 pelastustyöntekijää.

Toinen maanvyörymä keskeytti kuitenkin pelastustyöt keskiviikkona, mutta pelastajat ovat päässeet palaamaan töihin torstaihin mennessä.

Sisä-Mongolia on tärkeä Kiinan kaivosteollisuuden keskus. Arvostelijat ovat väittäneet, että hiili- ja mineraalikaivokset ovat tuhonneet alkuperäisen vuoristomaiseman, vihreitä aroja ja aavikoita.

Kaivos​​onnettomuuksia on tapahtunut alueella toistuvasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat