Ruotsin Kristersson: Uudet Nato-neuvottelut Turkin kanssa maaliskuun puolivälissä

Ruotsin pääministerin Ulf Kristerssonin mukaan Turkki on vahvistanut asian keskiviikon aikana ja tarkka päivämäärä asetetaan pian. Hän kertoi asiasta Ruotsin yleisradioyhtiön haastattelussa.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson (oik.) ja presidentti Sauli Niinistö Harpsundissa Ruotsissa 22. helmikuuta.

22.2. 23:32 | Päivitetty 23.2. 1:06

Ruotsilla on uudet Nato-neuvottelut Turkin kanssa maaliskuussa, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sanoi Ruotsin yleisradion SVT:n Aktuellt-ohjelmassa keskiviikkoiltana.

Kristerssonin mukaan Turkki on vahvistanut asian keskiviikon aikana ja tarkka päivämäärä asetetaan pian. Hän kuitenkin kertoi, että keskustelut jatkuisivat maaliskuun puolivälissä.

”On olemassa myös päivämäärä. Se ei ole salainen, mutta odotamme sen vahvistumista”, Kristersson sanoi.

Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyysneuvottelut ottivat takapakkia tammikuussa, kun äärioikeistolainen Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön edustalla Ruotsissa.

Turkki ilmoitti tämän jälkeen, ettei se toistaiseksi suostu neuvottelupöytään Suomen ja Ruotsin kanssa.

Maanantaina Turkin ulkoministeri Mevlut Çavuşoğlu kertoi Turkin, Suomen ja Ruotsin välisten Nato-tapaamisten jatkuvan jälleen.

Neuvotteluissa käsitellään muun muassa ehtoja, joilla Turkki voi ratifioida Ruotsin ja Suomen jäsenyydet. Sinänsä Turkki voisi ratifioida maat vaikka heti ja ilman jatko­neuvotteluja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat