Vaimonsa ja poikansa murhasta syytetty vaikutus­valtainen juristi myöntää valehdelleensa olin­paikastaan tapahtumailtana

Alex Murdaugh’n oikeudenkäynti alkoi tammikuussa Etelä-Carolinassa.

Alex Murdaugh todisti murhaoikeudenkäynnissään Etelä-Carolinan Walterborossa 23. helmikuuta.

24.2. 9:30 | Päivitetty 24.2. 16:18

Kaksoismurhasta syytetty yhdysvaltalaisjuristi Alex Murdaugh puhui ensi kertaa oikeudenkäynnissään Etelä-Carolinassa keskiviikkona. Vaikutusvaltaisen juristisuvun perijä on kiistänyt surmanneen vaimonsa ja poikansa, mutta myönsi valehdelleensa rikostutkijoille, uutisoi muun muassa uutiskanava CNN.

Oikeudenkäynnissä Murdaugh myönsi valehdelleensa olinpaikastaan murhailtana kesäkuussa 2021. Murdaugh oli sanonut tutkijoille ainakin kolmessa eri kuulustelussa, ettei hän ollut käynyt tuona iltana perheen metsästystilan piharakennuksessa, josta hänen vaimonsa ja poikansa löytyivät ammuttuina.

Murdaughin vaimo Margaret Murdaugh oli 52-vuotias ja heidän poikansa Paul Murdaugh 22-vuotias. Rikostutkinnassa löytyi Paul Murdaugh’n kuvaama video, jonka uskotaan kuvattaneen vain minuutteja ennen murhia. Useiden todistajien mukaan videon taustalla kuuluu Alex Murdaugh’n ääni.

Video näytettiin oikeudenkäynnissä ja Alex Murdaugh myönsi, että hänen äänensä kuuluu tallenteella. Hän sanoi valehdelleensa rikostutkijoille, koska ”ei ajatellut selvästi” opiaattiriippuvuutensa vuoksi.

Tammikuussa alkanut murhaoikeudenkäynti on osa isompaa rikosvyyhtiä, johon Murdaugh’n perheen uskotaan liittyvän. Alex Murdaugh’n vanhemman pojan Buster Murdaugh’n on uskottu surmanneen koulutoverinsa Stephen Smitihin vuonna 2015.

Murdaugh’n epäillään murhanneen vaimonsa ja Paul-poikansa sekä lavastaneen oman murhayrityksensä luodakseen peitetarinan Buster Murdaugh’n suojelemiseksi ja saadakseen tälle korvauksia henkivakuutuksestaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat