Turkin ja Syyrian maan­järistysten kuolon­uhrien määrä on noussut yli 50 000:n

Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma on arvioinut, että 1,5 miljoonaa ihmistä menetti järistyksissä kotinsa.

Maanjäristysten koettelemat ihmiset jonottivat apua Turkin Hatayn alueella perjantaina.

24.2. 22:46

Turkissa ja Syyriassa tapahtuneissa maanjäristyksissä kuolleiden määräksi on vahvistettu jo yli 50 000, kertoo uutistoimisto Reuters. Suurin osa kuolemantapauksista, yli 44 000, on vahvistettu Turkin puolelta.

Tuhoisat maanjäristykset tapahtuivat maanantaina 6. helmikuuta.

Maa järisi Turkissa lähellä Syyrian rajaa uudemman kerran tämän viikon maanantaina. Myös tässä järistyksessä kuoli useita ihmisiä.

Lue lisää: Turkissa jälleen voimakkaita maan­järistyksiä: Ihmisiä jäänyt raunioihin, kuusi kuollut ja lähes 300 loukkaantunut

Aiemmin perjantaina Turkin kerrottiin aloittaneen toimet lukuisien järistyksissä tuhoutuneiden kotien rakentamiseksi uudelleen. Yli puolen miljoonan asunnon yli 160 000 rakennuksessa arvioidaan tuhoutuneen järistyksissä. Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma on arvioinut, että 1,5 miljoonaa ihmistä on jäänyt järistysten vuoksi kodittomiksi.

Muun muassa asuntojen rakennuttajiin on kohdistunut Turkissa runsaasti kritiikkiä maanjäristyksen jälkeen, sillä osan järistyksissä tuhoutuneista rakennuksista olisi pitänyt kestää ne.

Lue lisää: Turkissa yli sata ihmistä on määrätty kiinni­otettaviksi rakennusten romahtamisen vuoksi

Lue lisää: Miksi järistys romahdutti jotkut Turkin talot hetkessä ja toiset seisovat naarmuitta pystyssä?

Myös jälleenrakennuksen kohdalla asiantuntijat ovat kehottaneet panemaan turvallisuuden etusijalle rakentamisen kiirehtimisen sijaan, kertoo Reuters.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat