Espanjassa epäillyn Marburg-tartunnan saaneen testitulos oli negatiivinen

Tartuntaa epäiltiin miehellä, joka oli hiljattain vieraillut Päiväntasaajan Guineassa, jossa ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut Marburg-viruksen aiheuttamaan verenvuotokuumeeseen.

25.2. 10:47 | Päivitetty 25.2. 17:46

34-vuotias espanjalaismies on saanut Marburg-virustestissä negatiivisen tuloksen, tiedottaa Espanjan terveysministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Valencian alueen terveysviranomaiset kertoivat aiemmin lauantaina todenneensa mahdollisesti Espanjan ensimmäisen verenvuotokuumetta aiheuttavan Marburg-virustapauksen miehellä, joka oli hiljattain vieraillut Päiväntasaajan Guineassa.

Nyt terveysministeriö on kuitenkin todennut, että miehellä ei ole virusta.

Mies on karanteenissa valencialais­sairaalassa. Terveysviranomaisten mukaan mies tullaan testaamaan lähiviikkojen aikana vielä uudestaan.

Maailman terveysjärjestö WHO järjesti viime viikolla hätäkokouksen Päiväntasaajan Guinean verenvuoto­kuumetapausten vuoksi. Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut tautiin maan itäisessä Kié-Ntemin provinssissa.

Päiväntasaajan Guinean naapurimaassa Kamerunissa on myös todettu kaksi epäiltyä Marburg-viruksen aiheuttamaa tautitapausta.

Marburgin aiheuttama verenvuotokuume on lähes yhtä tappava kuin ebola-viruksen aiheuttama verenvuotokuume. Sen kuolleisuus voi olla jopa 88 prosenttia, eikä siihen ole rokotteita tai lääkkeitä.

WHO on sanonut lisäävänsä epidemiologista valvontaansa Päiväntasaajan Guineassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat