Kardinaalin seksuaali­rikos­epäilyjen tutkinta lopetettiin Ranskassa

Tutkinta aloitettiin marraskuussa sen jälkeen, kun kardinaali oli myöntänyt ”käyttäytyneensä moitittavasti” nuorta tyttöä kohtaan yli 30 vuotta sitten.

25.2. 21:11

Ranskassa syyttäjät sanoivat lauantaina lopettaneensa kardinaalia koskeneen seksuaalirikossyytteiden tutkinnan rikosten vanhentumisajan takia.

Kardinaali Jean-Pierre Ricardia koskeva tutkinta aloitettiin viime marraskuussa sen jälkeen, kun tämä oli julkisesti myöntänyt ”käyttäytyneensä moitittavasti” nuorta tyttöä kohtaan yli 30 vuotta sitten.

78-vuotias Ricard pidätettiin 2. helmikuuta. Hän kertoi tutkijoille ”suudelleensa” tyttöä, joka hänen mukaansa oli noin 13-vuotias. Lisäksi kardinaali sanoi syleilleensä tyttöä ja ”hyväilleensä tätä vaatteet päällä”. Yhdyntää ei kardinaalin mukaan tapahtunut.

Uhrin mukaan ahdistelu jatkoi kolme vuotta.

Be Brave -järjestö, joka taistelee lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan lopettamiseksi, arvosteli Ranskan oikeusjärjestelmän päätöstä ”teeskentelyksi” ja ”huijaukseksi”.

Järjestö vaati lausunnossaan kattavia oikeudellisia ja parlamentaarisia tutkimuksia kirkon edustajien tekemistä lasten seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista.

Ranskan katolista kirkkoa vavisutti vuonna 2021 tutkimus, jonka mukaan jopa 330 000 alaikäistä on joutunut pappien, diakonien tai katolisten koulujen työntekijöiden seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi seitsemän vuosikymmenen aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat