Viranomaiset paljastivat yli 310 miljoonan euron kokaiini­lastin Ecuadorissa

Huumeet löytyivät banaanilähetyksestä, joka oli matkalla Belgiaan.

27.2. 19:55

Ecuadorin poliisi on löytänyt lähes 8,8 tuhatta kiloa kokaiinia banaanilähetyksestä, joka oli matkalla Belgiaan. Asiasta kirjoittavat muun muassa Britannian yleisradion BBC ja uutistoimisto AFP.

Katukaupassa huumeiden arvo olisi ollut arviolta 330 miljoonaa dollaria, poliisikomentaja Fausto Salinas sanoo BBC:n mukaan. Summa on euroissa yli 310 miljoonaa.

Ecuador on yksi keskeisimmistä Perussa ja Kolumbiassa tuotetun kokaiinin kauttakulkumaista. Viime vuonna maassa takavarikoitiin yli 200 tonnia kokaiinia. Suurin osa takavarikoista tehtiin samassa Guayaquilin satamassa, josta Belgiaan matkalla ollut lähetyskin AFP:n mukaan havaittiin.

Ecuador on myös maailman suurin banaanien viejä. Ei siis ole ihme, että salakuljettajat yrittävät piilottaa huumeita hedelmien sekaan.

Kokaiinilasti oli matkalla Belgiaan, jossa on viime vuosina takavarikoitu eniten kokaiinia Euroopan unionissa, kertoo BBC. Antwerpenin satama on usean laittoman huumelastin määränpää.

Lue lisää: Antwerpenissä takavarikoitiin viime vuonna ennätys­määrä kokaiinia

Takavarikointi osui samaan aikaan, kun Belgian sisäministeri Annelies Verlinden ja EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson ovat olleet alueella vierailulla. Kaksikko vierailee Ecuadorin lisäksi Kolumbiassa. Belgia haluaa vahvistaa yhteistyötään huumekaupan torjunnassa näiden kahden Etelä-Amerikan maan kanssa.

Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen johtaja Alexis Goosdeel on sanonut hiljattain, että kasvava kokaiinivirta uhkaa koko Euroopan unionia, kertoo BBC.

Ilmiö näkyy myös Suomessa, jossa kokaiinin käytöstä on tullut aiempaa yleisempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat