Peskov: Venäjä ”huolissaan” Transnistrian tapahtumista – Unkarilainen lento­yhtiö keskeyttää lennot Chisinauhun

”Transnistrian tilanne on jatkuvasti huomiomme kohteena, se on äärimmäisen huolestuttava”, sanoi Kremlin tiedottaja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov osallistuivat tapaamiseen Biškekissä 9. joulukuuta.

27.2. 19:31

Venäjä on ”huolissaan” Moldovan separatistisen Transnistrian alueen tapahtumista, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov maanantaina uutiskanava CNN:n mukaan.

”Transnistrian tilanne on jatkuvasti huomiomme kohteena, se on äärimmäisen huolestuttava”, Peskov sanoi.

Peskovin mukaan Transnistrian tilannetta on ”provosoitu ulkoapäin”, ja hän varoittikin mahdollisista Transnistriaan liittyvistä ”provokaatioista”. Peskovin mukaan näitä provokaatioita voisivat yrittää Ukraina ja Euroopan maat.

Unkarilainen lentoyhtiö Wizz Air kertoi maanantai-iltana keskeyttävänsä lennot Moldovan pääkaupunkiin Chisinauhun maaliskuun 14. päivästä alkaen turvallisuus­huolien vuoksi.

Venäjä on väittänyt, että Ukraina aikoo lavastaa Venäjän tekemän hyökkäyksen Transnistriaan, jotta se saisi syyn tunkeutua alueelle.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Ryhor Nizhnikau sanoi HS:n haastattelussa viime viikolla pitävänsä väitteitä ”propagandana ja hölynpölynä, jonka tarkoituksena on vain aiheuttaa paineita ja murhetta” sekä Ukrainalle että Moldovalle.

Lue lisää: Tutkija: Venäjän väitteet Ukrainan lavastus­operaatiosta Transnistriassa hölyn­pölyä, tavoitteena uhkailla Moldovaa

Lue lisää: Ahdistunut Moldovan presidentti keräsi Münchenissä sympatiat

Moldovasta yksipuolisesti itsenäiseksi julistautuneen Transnistrian alueen itsenäisyyttä ei ole tunnustanut mikään maa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat