Mediat: Poliisia puukotettiin poliisi­aseman edustalla Norrköpingissä

Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisin pommiryhmä tutki poliisiaseman mahdollisen räjähteen varalta.

27.2. 20:20 | Päivitetty 28.2. 4:08

MieHEN epäillään puukottaneen poliisiviranomaista maanantaina iltapäivällä Norrköpingin poliisiaseman edustalla Ruotsissa. Poliisi pysäytti epäillyn ampumalla häntä kohti.

Asiasta kertoivat muun muassa iltapäivälehti Aftonbladet, Ruotsin yleisradio SVT sekä paikallislehti Norrköpings Tidningar (NT). Aftonbladetin mukaan poliisi ampui pakoon yrittänyttä epäiltyä jalkaan. Epäilty mies on poliisille tuttu ja hänen henkilöllisyytensä on selvillä.

Poliisi sai hälytyksen välikohtauksesta kello 15.49 paikallista aikaa.

Sekä puukotuksessa loukkaantunut poliisi että epäilty olivat ruotsalaismedian mukaan sairaalassa. Poliisin tiedottaja Sara Walthers kertoi NT:lle iltayhdeksän aikaan, että loukkaantunut poliisi on leikattu ja hänen tilansa on vakaa.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.

Poliisin edustaja Johnny Gustafsson vahvisti iltayhdeksän aikaan, että poliisilaitoksen tilat oli edelleen eristetty ja että pommiryhmä tarkisti kiinteistöä mahdollisen räjähteen varalta.

Gustafsson kertoi NT:lle, että epäilty tekijä saattoi jättää poliisiasemalle jotain, minkä alkuperästä poliisilla ei ollut selvyyttä.

”Haluamme, että asiantuntijat tarkistavat tilat, jotta emme tee jotain sellaista, mitä saatamme myöhemmin katua”, Gustafsson sanoi.

Poliisin pommiryhmä poistui tapahtumapaikalta noin kello 23 paikallista aikaa. Poliisi on aloittanut tästä myös tapahtumasta esitutkinnan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat