The Guardian: Ranskan rannikoille huuhtoutunut ennätyksellisen paljon kuolleita delfiinejä

Eläinten puolesta kampanjoivien tahojen mukaan delfiinipopulaatioiden aika on loppumassa. Ranskan hallitusta on vaadittu kieltämään kalastus alueilla, joilla eläimet ovat vaarassa.

Kuolleita delfiinejä on huuhtoutunut Ranskan rannikolle. Suurin syyllinen delfiinien vahingoittumisiin ja kuolemiin on ammattikalastus delfiinien elinalueilla.

27.2. 21:34

Ennätysmäärä kuolleita delfiinejä on hiljattain huuhtoutunut Atlantin rannoille Ranskassa, kirjoittaa brittilehti The Guardian.

Eläinaktivistit uskovat, että kyseessä on vain murto-osa kalastusalusten aiheuttamista delfiinien loukkaantumisista ja kuolemista.

La Rochellen yliopiston yhteydessä sijaitsevan merinisäkäs- ja lintuobservatorio Pelagiksen tutkijoiden mukaan kalastusvälineisiin sotkeutuminen on delfiinien keskeisin kuolinsyy, kirjoittaa The Guardian.

Tutkijat kirjasivat Biskajanlahdella 370 kuollutta delfiiniä 1. päivän joulukuuta ja 25. päivän tammikuuta välisellä ajanjaksolla.

Viime vuonna Ranskan rannoilta löydettiin 669 delfiiniä. Useimmat niistä löydettiin joulukuun puolenvälin ja huhtikuun alun välisenä aikana.

Merensuojelujärjestö Sea Shepherd France on kertonut myös tapauksesta, jossa ranskalaiselle rannalle huuhtoutunutta delfiiniä oli silvottu.

Järjestön johtajan Lamya Essemlalin mukaan rannoille huuhtoutuvien delfiinien määrä on vain jäävuoren huippu. Delfiinien todellinen kuolleisuus Ranskan länsirannikolla voi olla järjestön mukaan jopa 11 000 delfiinipopulaatiosta, jonka kooksi arvioidaan 180 000–200 000 yksilöä.

”Suurin osa vangituista ja vapautetuista delfiineistä hukkuu mereen ja niiden ruumiit uppoavat”, hän sanoi The Guardianin mukaan.

Ratkaisuksi ongelmaan on esitetty muun muassa kalastuksen sallimista vain tietyillä alueilla tiettyinä aikoina. Ranskan hallitusta on myös kehotettu keskeyttämään tietyt ei-valikoivat kalastuskäytännöt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat