Bahmutin tilanne on erittäin jännittynyt, sanoo Ukrainan maavoimien komentaja

Bahmutin valtaaminen olisi Venäjälle merkittävä symbolinen voitto, mutta strategista merkitystä sillä ei ole arvioitu olevan.

Ukrainalaissotilas partioi Bahmutissa 21. helmikuuta.

28.2. 13:57

Bahmutin tilanne maan itäosassa on erittäin jännittynyt, sanoo Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi sosiaalisessa mediassa.

”Vihollinen on huomattavista tappioista huolimatta lähettänyt parhaiten koulutetut palkkasotilasyhtiö Wagnerin rynnäkköyksiköt yrittämään murtautua joukkojemme puolustuksen läpi ja piirittämään kaupunkia”, komentaja sanoi.

Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti maanantai-iltana, että tilanne Bahmutin kaupungin ympäristössä oli käymässä hyvin vaikeaksi.

Donetskin alueen kuvernööri Pavlo Kyrylenko sanoi helmikuun puolessa välissä, että Bahmutin kaupunkiin on jäänyt alle viisi tuhatta ihmistä, joista 140 on lapsia. Ennen Venäjän hyökkäystä kaupungissa asui 70 000 ihmistä.

Bahmutissa käydyt taistelut ovat olleet pisimmät hyökkäyssodan aikana. Bahmutin valtaaminen olisi Venäjälle merkittävä symbolinen voitto, mutta strategista merkitystä sillä ei ole arvioitu olevan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat