Harry ja Meghan häädettiin hää­lahja­kodistaan Windsorista

Herttuapari määrättiin luovuttamaan kiinteistö pian Harryn muistelmateoksen julkaisun jälkeen.

Sussexin herttua, prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuivat gaalailtaan New Yorkissa 6. joulukuuta 2022.

1.3. 22:41

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat saaneet häädön Windsorin mailla sijaitsevasta kiinteistöstään, pariskunnan tiedottaja vahvisti keskiviikkona.

Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Kuninkaallisilla tiluksilla sijaitseva Frogmore Cottage oli edesmenneen kuningatar Elisabet II:n häälahja herttuaparille. Harry ja Meghan kunnostivat kiinteistön, jonka arvoksi on ilmoitettu 2,4 miljoonaa puntaa eli noin 2,7 miljoonaa euroa.

Aiemmin julkaistujen lehtitietojen mukaan Sussexin herttuapari määrättiin luovuttamaan kiinteistönsä tammikuussa vain päiviä sen jälkeen kun Harryn muistelmateos Varamies (engl. Spare) julkaistiin.

Brittilehdet The Sun ja The Daily Telegraph kertovat, että Harryn isä, kuningas Charles III on tarjonnut Frogmore Cottagea veljelleen, prinssi Andrew’lle.

Näin ollen Harry ja Meghan menettäisivät ainoan kuninkaallisen asuinkiinteistönsä Britanniassa. The Sunin mukaan pari suunnittelee nyt, kuinka he saavat omaisuutensa siirrettyä Britanniasta Yhdysvaltoihin.

Pariskunta on asunut Kaliforniassa vuodesta 2020 alkaen vetäydyttyään hovin elämästä.

Brittihovia arvosteleva Varamies rikkoi myyntiennätyksiä julkaisuaikaansa, mutta samalla Harryn suosio laski sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa.

Harryn setä Andrew puolestaan on ollut jo vuosia huonossa maineessa, sillä hänet tunnetaan seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin läheisenä ystävänä. Skandaalin seurauksena Andrew lopetti edustustehtävänsä hovissa.

Andrew’ta itseään on myös syytetty seksuaalirikoksesta, mutta prinssi sovitteli häntä vastaan nostetun siviilikanteen viime vuonna Yhdysvalloissa.

Herttuaparin epävirallinen elämäkertakirjailija Omid Scobie kirjoitti lähteidensä perusteella Yahoo Newsissä, että herttuaparille on annettu ”alkukesään asti aikaa” luovuttaa Frogmore Cottage.

Scobien mukaan aikaa annettiin ensin vain viikkoja, mutta pariskunta sai armonaikaa siihen saakka, että Charlesin kruunajaiset on vietetty toukokuussa. Kutsua kruunajaisiin ei ole kuitenkaan vielä kuulunut.

Buckinghamin palatsi kieltäytyi kommentoimasta Frogmore Cottageen liittyviä väitteitä, AFP kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat