Bolivialainen mies selvisi kuukauden sade­metsässä syömällä matoja

Jhonatan Acostan kerrotaan käyttäneen viimeisen luotinsa pekarien karkottamiseen.

2.3. 2:57

Bolivialainen Jhonatan Acosta, 30, löydettiin Amazonin sademetsästä 31 päivän kuluttua katoamisestaan. Hän eksyi 25. tammikuuta erkaannuttuaan metsästysporukastaan.

Bolivialaisen Unitel-kanavan haastattelussa Acosta kertoi syöneensä henkensä pitimiksi matoja ja hyönteisiä sekä papaijaa muistuttavia hedelmiä.

Tv-haastattelua ovat siteeranneet muun muassa argentiinalaislehti Perfil, kolumbialaislehti El Tiempo ja Britannian yleisradioyhtiö BBC. Acosta kertoi juoneensa sadevettä, jota keräsi kenkäänsä, mutta myös omaa virtsaansa.

”Anoin Jumalalta sadetta. Koko tätä aikana viidakossa satoi noin 15 päivänä. Jos ei olisi satanut, en olisi selvinnyt, koska vesi on ensiarvoisen tärkeää”, Acosta sanoi tv-haastattelussa El Tiempon mukaan.

Hänen kerrotaan laihtuneen 17 kiloa.

Acosta kertoi joutuneensa piileskelemään sademetsässä villieläimiltä, kuten jaguaareilta ja villisikoja muistuttavilta pekareilta.

Acostan veli kertoi bolivialaiselle Página Siete -lehdelle, että tämä käytti ainoan jäljellä olleen luotinsa pelästyttääkseen lauman pekareita loitommalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat