Mies pidätettiin yrityksestä sala­kuljettaa räjähde lento­koneeseen

Liikenneturvallisuus­viranomaiset löysivät räjähteen tarkastuksessa lentokentällä. Mies pakeni paikalta.

2.3. 8:55

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pidätti keskiviikkona miehen, jota epäillään yrityksestä kuljettaa räjähde lentokoneeseen Pennsylvaniassa, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pidätykseen johtanut tilanne tapahtui maanantaina, kun Yhdysvaltain liikenneturvallisuus­viranomainen (TSA) löysi räjähteen miehen laukusta Lehigh Valleyn lentokentällä Pennsylvanian Allentownissa. Lento, jolle miehen epäillään yrittäneen tuoda räjähdettä, oli matkalla Floridan Orlandoon.

Kun epäillyn nimeä kuulutettiin lentokentällä, tämä pakeni kentältä. Mies löydettiin myöhemmin kotoaan Pennsylvanian Lansfordissa, jossa tämä pidätettiin epäiltynä räjähtävän esineen hallussapidosta lentokentällä ja yrityksestä viedä räjähtävä esine lentokoneeseen.

Osa noin 160 kilometrin päässä New Yorkin kaupungista sijaitsevasta lentokentästä evakuoitiin varmuudeksi, kertoo TSA.

FBI:n pommiasiantuntijat tutkivat TSA:n löytämän epäilyttävän esineen. Tutkimuksen mukaan laukun vuoreen oli piilotettu noin 7,5 senttimetrin kokoinen laite, joka sisälsi muun muassa räjähdysjauhetta.

FBI:n mukaan jauheen aineet vaikuttavat olevan samoja, joita käytetään kaupallisissa ilotulitteissa ja pyrotekniikassa. Aineet syttyvät helposti lämmön ja kitkan avulla ja aiheuttivat merkittävän riskin lentokoneelle ja sen matkustajille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat