Biden isännöi EU-komission von der Leyeniä ensi viikolla Washingtonissa

Asialistalla ovat muun muassa lännen tuki Ukrainalle ja ilmastokriisin torjunta teknologia­investointien avulla.

EU-komission Ursula von der Leyen ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden poistuivat syyskuussa 2022 lavalta New Yorkissa järjestetyssä tapahtumassa, jossa kaksikko puhui muun muassa Ukrainasta ja ilmastokriisistä.

2.3. 21:56 | Päivitetty 2.3. 23:05

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin on määrä isännöidä ensi viikolla Washingtonissa EU-komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyeniä. Valkoinen talo kertoi asiasta torstaina tiedotteessa.

Vierailun on määrä tapahtua ensi viikon perjantaina, ja asialistalla ovat muun muassa lännen tuki Ukrainalle sekä Yhdysvaltain ja EU:n välinen koordinaatio ilmastokriisin torjumiseksi puhtaaseen teknologiaan investoimalla.

Euroopassa on hiertänyt Yhdysvaltain vihreää siirtymää tukeva sääntely, jonka pelätään suosivan yhdysvaltalaisia markkinoita eurooppalaisten työpaikkojen kustannuksella.

Bidenin ja von der Leyenin tapaamisen asialistalla ovat Valkoisen talon mukaan myös pyrkimykset vähentää EU:n riippuvuutta Venäjän energiantuonnista länsimaiden pyrkiessä rajoittamaan hyökkäyssodan päärahoituslähteitä.

Johtajien on määrä keskustella myös muista kansainvälisistä turvallisuushaasteista, mukaan lukien yhteistyöstä Kiinan haasteisiin vastaamiseksi. Yhdysvallat on patistanut Euroopan maita ottamaan tiukemman linjan Kiinaa kohtaan, ei vain diplomaattisesti vaan myös taloudellisesti.

Biden tapaa tämän viikon perjantaina Valkoisessa talossa myös Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin. Myös tässä tapaamisessa on määrä keskustella Ukrainan aseavusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat