Yhdysvallat: Suomen ja Ruotsin ”tanssi­askeleet” Natoon eivät ole pää­murheemme

Valkoinen talo painotti kummankin maan jäsenyyden toteutumista yhteisen aikataulun sijaan.

Yhdysvaltain presidentinhallinnon turvallisuusneuvoston viestintäpäällikkö John Kirby puhui torstaina Suomen ja Ruotsin Nato-tiestä vierellään presidentinhallinnon lehdistöpäällikkö Karine Jean-Pierre.

3.3. 1:48

Yhdysvallat keskittyy enemmän siihen, että Suomi ja Ruotsi saadaan kumpikin Naton jäseniksi, kuin jäsenyyden toteutumiseen samanaikaisesti, sanoi Valkoisen talon edustaja John Kirby lehdistötilaisuudessa torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Suomesta ja Ruotsista tulee mahtavia Nato-liittolaisia”, sanoi Kirby, joka toimii presidentinhallinnon turvallisuusneuvoston viestintäpäällikkönä.

”Mitä tulee toiseen kysymykseenne koreografiasta, meille on tärkeää, että kummastakin kansakunnasta tulee Nato-liittolaisia. Siihen vaadittavat tanssiaskeleet [Texas two-step] – – se ei ole päähuolemme.”

Unkari ja Turkki ovat ainoat Naton jäsenmaat, jotka eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä. Turkki pitää erityisenä ongelmana Ruotsia, jota se syyttää veljeilystä terroristeina pitämiensä kurditahojen kanssa, ei niinkään Suomea.

Lue lisää: Marin kommentoi suora­sanaisesti Naton avoimien ovien politiikkaa – Näin Stoltenberg vastaa

Lue lisää: Haavisto: Turkki väläyttää Suomen Nato-hakemuksen ratifiointia jo ennen vaaleja, toiveena silti edetä Ruotsin kanssa

Lue lisää: Marin: En pidä siitä, että Ruotsia pidetään ”luokan hankalana lapsena”

Lue lisää: Bloomberg: Unkari aikoo lähettää Suomeen parlamentin delegaation ennen Nato-jäsenyyden käsittelyä

Lue lisää: Stoltenberg: Suomi, Ruotsi ja Turkki jatkavat Nato-neuvotteluja maaliskuussa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat