Huumeparoni Pablo Escobarin tilalta luontoon karanneet kymmenet virtahevot halutaan poistaa maasta

Kolumbia suunnittelee 70 virtahevon lähettämistä Intiaan ja Meksikoon, sillä ne uhkaavat Kolumbiassa paikallista ekosysteemiä.

Vanessa-nimistä virtahepoa ruokittiin huumeparoni Pablo Escobarin tilalla.

3.3. 9:55

Kolumbiassa pohditaan ainakin 70 virtahevon lähettämistä Intiaan ja Meksikoon, kertoo uutistoimisto AP.

Virtahevot kuuluivat pahamaineiselle huumeparoni Pablo Escobarille. Escobar toi neljä virtahepoa Hacienda Napoles -tilalleen laittomasti Afrikasta 1980-luvun lopussa. Sen jälkeen virtahevot ovat lisääntyneet rajoittamattomasti. Escobar sai surmansa ratsiassa vuonna 1993.

Nyt virtahevot ovat laajentaneet reviiriään tilan ulkopuolelle ja AP:n mukaan niiden lukumäärä voi nousta jopa 400:aan alle kymmenessä vuodessa. Luonnossa ne uhkaavat maan luonnon monimuotoisuutta ja ne on nimetty haitalliseksi vieraslajiksi. Virtahepo voi painaa jopa kolme tonnia.

Lue lisää: Tutkijat esittävät Pablo Escobarin virtahepojen hävittämistä Kolumbiassa ennen kuin kanta alkaa uhata alueen muita eläimiä

Antioquian alueen ympäristöministeriön mukaan suunnitelma virtahepojen viemisestä Intiaan tai Meksikoon on muovautunut yli vuoden ajan.

Suunnitelmissa on houkutella virtahevot ruoan avulla säilöön ja siirtää ne lähellä Medellíniä olevalle Rionegron lentokentälle. Kolumbialais­viranomaisten mukaan Intiassa ja Meksikossa on eläintarhoja ja eläinsuojelukeskuksia, jotka pystyisivät pitämään eläimistä huolta.

Virtahevoista 60 lähetettäisiin Intiaan ja kymmenen Meksikoon.

Ensisijaisesti maasta lähetettävät virtahevot olisivat Hacienda Napolesin ulkopuolelle levinneitä yksilöitä. Tilalla yhä olevista on muodostunut suosittu turistikohde ja ne eivät uhkaa paikallista ekosysteemiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat