Charles tekee ensimmäisen valtio­vierailunsa kuninkaana Ranskaan ja Saksaan

Ranskan presidentti isännöi juhlaillallisen Versaillesin palatsissa. Saksassa liittopresidentti vastaanottaa Charlesin Brandenburgin portilla.

Kuningas Charlesin ja kuningatarpuoliso Camillan ensimmäinen valtiovierailu kuningasparina kestää kuusi päivää. Kuvassa Charles kuvattuna Leighton Housen luona Lontoossa helmikuun 9. päivänä.

3.3. 21:15

Kuningas Charles III:n ensimmäinen valtiovierailu Britannian hallitsijana suuntautuu Ranskaan ja Saksaan, Buckinghamin palatsi tiedotti perjantaina.

Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja sanomalehti The Guardian.

Charles ja kuningatarpuoliso Camilla aloittavat kuusipäiväisen matkansa 26. maaliskuuta. Matkan aikana Charlesin on määrä puhua Ranskan parlamentille ja Saksan liittopäiville.

Ranskan-vierailulla presidentti Emmanuel Macron isännöi kuninkaallisen illallisen Versaillesin palatsissa. Ympäristönsuojelusta kiinnostunut Charles vierailee myös Bordeaux’ssa luomuviinitilalla ja tutustuu viime kesän metsäpalotuhoihin alueella.

Saksassa Charlesia odottaa liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin vastaanottoseremonia Brandenburgin portin luona. Charles myös vierailee Hampurissa kukittamassa toisen maailmansodan muistomerkkejä.

Buckinghamin palatsin tiedottajan mukaan vierailulla juhlistetaan kolmen maan yhteistä historiaa, kulttuuria ja arvoja. Lisäksi maat pohtivat yhteisiä haasteita, kuten ilmastonmuutosta ja Ukrainassa raivoavaa sotaa.

Toisaalta vierailut voi nähdä myös uuden hallitsijan liennytyksenä Britannian EU-eron eli brexitin jälkeen.

Myös syksyllä valittu uusi pääministeri Rishi Sunak on tahollaan pyrkinyt tiivistämään Britannian suhteita kahteen muuhun Euroopan johtajamaahan Ranskaan ja Saksaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat