Kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortezia epäillään ”luvattomien lahjojen” vastaan­ottamisesta

Liberaalin kongressiedustajan epäillään saaneen gaalaesiintymistä varten monenlaisia lahjoja, joista hän maksoi vasta, kun asiasta oli käynnistetty tutkinta.

New Yorkin osavaltion kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez osallistui syyskuussa 2021 Met-galaan yllään asu, jossa vaadittiin verottamaan rikkaita.

3.3. 21:27

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen liberaali edustaja, demokraatti Alexandria Ocasio-Cortez on mahdollisesti rikkonut kongressin sääntöjä vuonna 2021 tapahtuneen gaalaesiintymisensä yhteydessä.

AOC-lyhenteellä tunnettu edustaja esiintyi New Yorkissa pidetyssä Met-gaalassa yllään epäillysti lahjana saatu asu, jossa vaadittiin rikkaiden verottamista, Britannian yleisradioyhtiö BBC ja amerikkalaisviestimet kertovat.

Ocasio-Cortezin epäillään rikkoneen edustajainhuoneen sääntöjä siitä, millaisia lahjoja kongressiedustaja voi ottaa vastaan. Kongressin toimintaa valvova riippumaton elin OCE totesi raportissaan, että Ocasio-Cortez sai gaalaesiintymistään varten monenlaisia tavaroita ja palveluksia: asun lisäksi kengät, käsilaukun, koruja, kampaajakäynnin, meikkauksen, kuljetuksen ja hotelliyöpymisen.

Raportin mukaan Ocasio-Cortez on sittemmin maksanut summan, joka vastaa eri tavaroiden ja palvelusten kustannuksia, mutta hän teki niin vasta sen jälkeen, kun häneen otettiin yhteyttä tutkinnan merkeissä. Hyödykkeiden arvo oli tuhansia euroja.

OCE suosittelee, että edustajainhuoneen eettinen valiokunta tutkii tapahtumat, koska on perusteltuja syitä uskoa, että Ocasio-Cortez oli vastaanottanut ”luvattomia lahjoja” ilman aikeita maksaa niistä.

Ocasio-Cortezin asianajaja on todennut, että kongressiedustaja menetteli väärin maksujen viivyttelyssä. Silti hän ei usko tehneensä mitään, mikä olisi rikkonut lakia tai kongressin sääntöjä, BBC kertoi.

Fox News -kanavan mukaan Ocasio-Cortez on syyttänyt asiasta avustajansa kömmähdystä. Avustajan kerrotaan ottaneen syyn tapahtuneesta kontolleen ja sanoneen, että laskujen maksu oli viivästynyt, koska hänellä ei ollut mahdollisuutta käyttää kongressiedustajan henkilökohtaista luottokorttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat