Ranska varoitti ”huume­turisteja”, joiden epäillään havittelevan rantaan ajautunutta kokaiinia

Viime päivien aikana Normandiaan on ajautunut ainakin 2,3 tonnin painoinen kokaiinilasti.

Ihmisiä etsimässä huumeita rannalta Neville sur Merissä Ranskassa torstaina.

3.3. 22:08

Ranskalainen syyttäjä on varoittanut ihmisiä osallistumasta ”huumeturismiin” Normandian rannikolla, jonne on ajautunut viime päivinä ainakin noin 2,3 tonnin edestä kokaiinipakkauksia, kertoo uutistoimisto AFP.

Syyttäjä Philippe Astrucin mukaan ihmisten tulee ymmärtää, että rannoille päätyneiden huumeiden hallussapito ja kuljettaminen voi johtaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomioon.

Hänen mukaansa vesitiiviit pakkaukset sisältävät myös tavallisessa katukaupassa liikkuvaa kokaiinia huomattavasti puhtaampaa huumetta, joka on pitoisuudeltaan jopa 80–90-prosenttista. Aineen käyttäminen sellaisenaan on mahdollisesti tappavan vaarallista.

Viime sunnuntaina ja tämän viikon keskiviikkona Normandian rannoille Luoteis-Ranskassa ajelehti Englannin kanaalista kokaiinipakkauksia, joiden päätyminen mereen on arvoitus. Katukaupassa kokaiinin arvo olisi AFP:n arvion mukaan noin 150 miljoonaa euroa.

On arveltu, että salakuljettajat ovat heittäneet huumeet mereen viranomaisten pelossa tai ne ovat pudonneet jostain aluksesta kovan merenkäynnin vuoksi.

Normandian rannikolla on sen jälkeen nähty kymmeniä muualta tulleita henkilöitä, joita on saapunut nelivetoautoilla, luksusajoneuvoilla ja mönkijöillä, paikalliset ovat kertoneet.

Joillakin rannalle tulleilla on ollut päässään otsalamppuja ja heidän on oletettu tulleen etsimään huumeita.

Kokaainipakkauksia on ajautunut rannoille ainakin Neville-sur-merin, Omonville-la-Roguen ja Révillen asutuskeskusten tuntumassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat