Asemapäällikkö oikeuden eteen tänään

Asemapäällikkö on tunnustanut olleensa osallinen, mutta hänen asianajajansa mukaan Kreikan tiistaiseen junaturmaan vaikutti myös muita syitä.

Juna suistui raiteilta tiistaina lähellä Lárisan kaupunkia.

4.3. 9:11 | Päivitetty 4.3. 9:32

Kreikassa on määrä lauantaina tuoda oikeuden eteen asemapäällikkö, jonka toiminta ainakin osaltaan aiheutti maan historian tuhoisimman junaturman tiistaina.

Kreikan keskiosassa sijaitsevan Lárisan kaupungin 59-vuotias asemapäällikkö on tunnustanut olleensa osallinen, mutta hänen asianajajansa mukaan turmaan vaikutti myös muita syitä.

”Päämieheni on myöntänyt oman osansa vastuusta, mutta älkäämme keskittykö puuhun, kun sen takana on kokonainen metsä”, sanoi asianajaja Stefanos Pantzartzidis.

Valtiollisen ERT-yleisradioyhtiön mukaan asemapäällikkö oli ehtinyt olla virassaan vain 40 päivää ja oli saanut toimeensa vain kolmen kuukauden koulutuksen.

Asemapäällikköä syytetään kuolemantuottamuksesta, ja häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Ainakin 57 ihmistä sai surmansa, kun matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä rataosuudella, lähellä Lárisan kaupunkia. Uhrimäärä noussee edelleen, sillä kymmenkunta ihmistä on kateissa.

Kreikassa oli perjantaina laajoja maan hallinnon vastaisia mielenosoituksia, joissa protestoitiin sitä, ettei raideliikenteen turvallisuutta ole parannettu, vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa.

Lue lisää: Tuhannet osoittaneet mieltä juna­turman uhrien puolesta, poliisi teki ratsian juna-asemalle

Huono johtaminen, huono huolto ja vanhentuneet laitteet ovat olleet Kreikan reilun 2 500 kilometrin laajuisen rautatieverkoston vaivana jo vuosikymmenten ajan.

Rautatietyöntekijöiden ammattiliiton mukaan Ateenan ja Thessalonikin välisen rataosuuden turvallisuusongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia.

Kreikan poliisi kertoi perjantaina suorittaneensa tutkinnan Larissan juna-asemalla. Poliisin mukaan se takavarikoi asemalta kaikki asiakirjat, jotka voivat auttaa tutkinnassa. Oikeuslähteiden mukaan tämä voi tarkoittaa sitä, että tarkoituksena on käynnistää tarvittaessa rikosoikeudellinen menettely Hellenic Train -rautatieyhtiön johtoa vastaan.

Maan pääkaupunkiin Ateenaan ja muihin suuriin kaupunkeihin on todennäköisesti luvassa lisää protesteja kuluvana viikonloppuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat